Twee grote nadelen aan de Spot Bitcoin ETFs in Amerika

Iedereen lijkt enthousiast over de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten, maar volgens onderzoekers van Coinbase kleven er ook gevaren aan dit felbegeerde beleggingsproduct. Zo zou het kunnen zijn dat er hierdoor een tekort aan “gereguleerde” bitcoin ontstaat. Uitgevers van de ETFs moeten hun bitcoin van bepaalde gereguleerde spelers kopen, maar wat als de vraag zo groot is, dat zij niet aan voldoende bitcoin kunnen komen…?

Goed probleem voor bitcoiners

Dat zou voor huidige bitcoiners natuurlijk helemaal niet zo’n groot probleem zijn. Een tekort aan “gereguleerde” bitcoin betekent immers dat de koersen door het dak zullen gaan…

Een tweede risico is volgens Sutton van Coinbase dat er een einde komt aan iets wat we de “basis trade” noemen. Dat is een manier van handelen waarbij investeerders profiteren van het verschil in de spotprijs van bitcoin en de prijs van bitcoin futures-contracten.

Vanwege de gigantische opleving van het volume in zowel spot bitcoin als futures-contracten, is de potentiële winst op deze handel naar 20 procent toegenomen gedurende de afgelopen twee weken, zo blijkt uit data van Velo.

De toename van institutionele vraag via de Spot Bitcoin ETF kan er echter voor zorgen dat dit percentage zakt… waardoor deze trade niet meer zo winstgevend is als nu.

13 aanmeldingen voor Spot Bitcoin ETFs

Op het moment van schrijven lopen er 13 aanmeldingen voor de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten en LIJKT het een kwestie van tijd voordat we dit felbegeerde beleggingsproduct op de markt mogen verwelkomen.

De meeste mensen verwachten de goedkeuring van de Amerikaanse toezichthouder voor 10 januari 2024.

Aanvragers komen op dit moment steeds vaker samen met de SEC om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten. Zodoende kunnen we hopelijk binnenkort zien wat het effect van dit beleggingsproduct op de bitcoin koers zal zijn.

Wat denken jullie? Krijgen we vroeg in 2024 al een nieuwe all-time high voor bitcoin te zien?


The post Twee grote nadelen aan de Spot Bitcoin ETFs in Amerika appeared first on Bitcoinmagazine.nl.