Trump’s grote Bitcoin bet: Wat je moet weten!

Gisteren vond er een opvallend diner plaats in Mar-a-Lago. Hier ontmoette Donald J. Trump, Republikeins presidentskandidaat, verschillende Bitcoin-miners. Tijdens deze bijeenkomst uitte Trump zijn sterke steun voor de cryptosector.

Dit meldt David Pan van Bloomberg News, op basis van details verstrekt door Matthew Schultz, uitvoerend voorzitter van CleanSpark Inc.

Trump benadrukte het belang van Bitcoin-miners bij het stabiliseren van het energienet.

Waarom is dit belangrijk?

Trump’s steun komt op een kritiek moment voor de cryptomarkt. Bitcoin-miners worden geconfronteerd met aanzienlijke kritiek over hun milieu-impact en energieverbruik. De Democraten hebben zich vooral kritisch uitgelaten over de CO2-uitstoot en het energiegebruik van de sector.

De steun van Trump biedt de cryptosector een broodnodige bondgenoot.

Grote namen aanwezig

Jason Les, CEO van Riot Platforms Inc., bevestigde zijn aanwezigheid bij het diner via een bericht op X (voorheen Twitter). De betrokkenheid van grote spelers uit de industrie benadrukt de serieuze aard van deze bijeenkomst.

Deze steun van Trump wordt gezien als een strategische zet om een divers kiezerspubliek aan te spreken en digitale activa een prominente plaats in zijn campagne te geven.

Kritiek op Biden’s beleid

Tijdens het diner haalde Trump fel uit naar de mogelijke invoering van een Central Bank Digital Currency (CBDC) door de Biden-administratie. Hij waarschuwde dat Biden’s standpunt over Bitcoin landen zoals China en Rusland in de kaart speelt.

Trump riep op om Bitcoin binnen de VS te produceren om zo de energie dominantie van het land te versterken.

Fundraiser in San Francisco

Op een recente fundraiser in San Francisco benadrukte Trump opnieuw zijn steun voor de cryptosector. Dit evenement, georganiseerd door tech-investeerders David Sacks en Chamath Palihapitiya, bracht $ 12 miljoen op.

Trump positioneerde zichzelf als de toekomstige “crypto president” en bekritiseerde de regulatoire aanpak van de Democraten.

Trump’s beloftes en de reactie van de industrie

Volgens Harmeet Dhillon, lid van het Republikeins Nationaal Comité, legde Trump uit waarom hij crypto belangrijk vindt en waarom hij de industrie sterk ondersteunt. Echter, gedetailleerde plannen over zijn aanpak voor crypto-beleid gaf hij niet.

Dit contrasteert sterk met President Joe Biden’s uitvoeringsbevel uit 2022, gericht op de verantwoorde ontwikkeling van digitale activa.

Ondersteuning van venture capitalisten en crypto-investeerders

Ondanks de liberale inslag van San Francisco, vindt Trump steun bij een groeiend aantal venture capitalisten en crypto-investeerders in de regio. Deze groep, waaronder prominente figuren, maakt zich zorgen over overregulering onder de huidige administratie.

Tijdens het evenement beloofde Trump om binnen een uur na zijn aantreden een einde te maken aan wat hij de “Biden-Gensler kruistocht tegen crypto” noemde.

https://twitter.com/macdegods/status/1788363913634914481

Wat betekent dit voor Nederlandse investeerders?

Trump’s steunbetuigingen bieden de cryptosector een belangrijke impuls. Investeerders moeten deze ontwikkelingen nauwlettend volgen, vooral gezien de toenemende politieke aandacht voor cryptocurrency.

De steun van invloedrijke figuren zoals Trump kan de weg vrijmaken voor een gunstiger regulerend klimaat en nieuwe investeringsmogelijkheden creëren.

Investeerders worden aangemoedigd om hun strategieën te herzien en te overwegen hoe deze politieke steun hun beleggingsbeslissingen kan beïnvloeden. De groeiende institutionele interesse en steun voor crypto onderstreept de potentie en het belang van deze markt in de toekomst.

 


The post Trump’s grote Bitcoin bet: Wat je moet weten! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.