Trump’s cryptoportfolio bereikt kortstondig $10 miljoen

Voormalig president van de Verenigde Staten, Donald Trump, zag zijn cryptoportfolio op maandag kortstondig boven de $ 10 miljoen stijgen. Deze piek werd vooral gedreven door zijn grootste tokenbezit, de MAGA memecoin, TRUMP.

De opkomst van TRUMP

Op 27 mei rapporteerde blockchain intelligence firma Arkham dat het cryptoassetportfolio van presidentskandidaat Donald Trump de $ 10 miljoen overschreed. Deze stijging werd veroorzaakt door de TRUMP memecoin, die een all-time high bereikte van $ 13,24 op 27 mei. Volgens Arkham bezit Trump 579.290 TRUMP tokens, momenteel goed voor ongeveer $ 6,79 miljoen.

De memecoin is de afgelopen week met 53% gestegen na Donald Trump’s steunbetuigingen aan cryptocurrencies. Op 25 mei verklaarde hij: “Ik sta zeer positief en open voor cryptobedrijven en alles wat met deze nieuwe en groeiende industrie te maken heeft.” Op 21 mei lanceerde de Trump 2024 campagne een inzamelingspagina voor donaties in crypto.

Prijsdaling en portfoliowaarde

Hoewel de TRUMP-token aanvankelijk sterk steeg, is de prijs sinds die piek met 8,8% gedaald naar $ 12,04 op het moment van schrijven, volgens CoinGecko. Dit heeft ertoe geleid dat de totale waarde van het portfolio is gedaald naar $ 9,5 miljoen, mede door dalingen in de bredere cryptomarkt tijdens de vroege handel op 28 mei.

TRUMP

MAGA: Doelen en impact

De MAGA memecoin werd in augustus gelanceerd om donaties te werven voor Amerikaanse veteranen en kinderbescherming. Hoewel het de naam van de voormalige president draagt, is het niet officieel verbonden met of goedgekeurd door Donald Trump. Volgens de officiële website is er sinds de lancering van MAGA 234,75 ETH gedoneerd aan Amerikaanse veteranen en 204,5 ETH aan de preventie van kinderhandel.

Andere crypto-holdings van Trump

Naast TRUMP bezit Donald Trump ook een aanzienlijke hoeveelheid Ether (ETH). Hij heeft 464,2 ETH, ter waarde van ongeveer $ 1,79 miljoen op het moment van schrijven. Bovendien heeft hij een miljoen MVP-tokens, momenteel ongeveer $ 473.000 waard. MVP is een andere memecoin die beloningen biedt en donaties aan de Trump-verkiezingscampagne ondersteunt. De token bereikte een all-time high van $ 0,709 op 17 mei, maar is sindsdien met 33% gedaald naar $ 0,477.

DJT Crypto Holdings
Bron: Arkham

De recente stijging in waarde van Trump’s cryptoportfolio toont de volatiliteit en het potentieel van memecoins zoals TRUMP en MVP. Deze gebeurtenissen benadrukken het belang van grondig onderzoek en voorzichtigheid bij het investeren in cryptocurrencies.

Investeerders moeten zich bewust zijn van de risico’s en voordelen, en altijd goed geïnformeerd blijven.

 


The post Trump’s cryptoportfolio bereikt kortstondig $10 miljoen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.