Trump verkoopt ‘Mugshot Edition’ NFTs: een slimme zet of pure marketing?

Voormalig president Trump spendeert vandaag zijn vrije dag van de rechtszaal bij een diner in Mar-a-Lago met supporters die duizenden dollars hebben betaald voor zijn “Mugshot Edition” NFTs. Wat zegt dit over zijn prioriteiten?

Trump klaagt vaak dat zijn strafzaak in New York hem ervan weerhoudt campagne te voeren in swing states. Toch gebruikt hij zijn naam en afbeelding om geld te verdienen, deze keer doet hij dat met NFTs.

Dinsdag vertelde Trump aan journalisten buiten de rechtszaal, waar adult filmactrice Stormy Daniels getuigde dat hij liever campagne zou voeren. Enkele uren later vloog hij naar Palm Beach, Florida. Daar wordt hij vanavond verwacht bij een diner met supporters die minstens 47 Trump NFTs hebben gekocht, elk voor $ 99.

Trump verkoopt ‘Mugshot Edition’ NFTs

Zoom in op de NFT’s

Het bedrijf dat Trump NFTs verkoopt, heeft geen banden met zijn campagne. Vorig jaar meldde Trump tussen de $ 100.000 en $ 1 miljoen te hebben verdiend aan NFTs, volgens financiële openbaarmakingen. De “Mugshot” NFTs verwijzen naar zijn arrestatie vorig jaar in Fulton County, Georgia, waar hij beschuldigd werd van het samenspannen om de verkiezingsuitslag van 2020 in die staat te beïnvloeden.

De afbeeldingen op de NFTs variëren van de mugshot zelf tot een illustratie van Trump met een cowboyhoed en een cartoonachtig beeld van een ultra-fit Trump met bliksemschichten in zijn handen en “America’s Superhero” eronder. Supporters die genoeg NFTs kochten om een uitnodiging voor het diner te krijgen, ontvangen ook een fysieke kaart met een stukje van het pak dat Trump naar verluidt droeg op de dag van zijn arrestatie in augustus. Sommige kaarten zullen door Trump zelf gesigneerd zijn, zegt hij in een video over de kaarten.

Kopers die bijna $ 10.000 uitgaven om 100 NFTs te krijgen, werden ook uitgenodigd voor een “VIP” cocktailreceptie voor het diner. Ze zouden fysieke kaarten ontvangen met stukken van het pak en de stropdas die Trump droeg toen hij werd gearresteerd.

Wat zeggen de supporters?

Jordan, een 41-jarige Canadees, vliegt vanuit Winnipeg om de cocktailreceptie en het diner bij te wonen met zijn tienerzoon en neef. Jordan kocht 47 NFTs en VIP-tickets van een andere Trump-supporter in Bali die geen visum op tijd kon krijgen voor het evenement. “Ik heb een beetje crypto,” zei Jordan. “Maar dit is veel meer een kans om president Trump te ontmoeten dan wat dan ook.”

Deze NFTs zijn slechts een van de vele items die Trump deze campagnecyclus heeft gepromoot, waaronder $ 59,99 bijbels, $ 399 “Never Surrender” sneakers en $ 99 “Victory47” cologne.

Trump’s inzet op NFTs lijkt een slimme marketingzet die inspeelt op de populariteit van digitale verzamelobjecten. Terwijl zijn juridische problemen voortduren, blijft hij zijn merk gebruiken om fondsen te werven en zijn aanhang te mobiliseren. Of dit een duurzame strategie is, zal de tijd leren.

 


The post Trump verkoopt ‘Mugshot Edition’ NFTs: een slimme zet of pure marketing? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.