Trump accepteert donaties in bitcoin en crypto tijdens campagne

Voormalig president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft aangekondigd dat zijn campagne voor de presidentsverkiezingen van 2024 cryptocurrency donaties zal accepteren. Ondanks dat hij in vier rechtsgebieden strafrechtelijk wordt vervolgd, is Trump de vermoedelijke kandidaat voor de Republikeinse Partij en zal hij het waarschijnlijk opnemen tegen president Joe Biden in november 2024.

Op 21 mei kondigde de Trump 2024 campagne aan dat ze een fondsenwervingspagina hebben gelanceerd waarmee geschikte donateurs in crypto kunnen bijdragen via het Coinbase Commerce-product. De website toont logo’s van verschillende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB), XRP, USD Coin (USDC), Solana (SOL) en 0x (ZRX). De aankondiging verwees naar aanvallen van senator Elizabeth Warren op cryptocurrency, waarbij werd beweerd dat zij zonder bewijs optrad als “officiële plaatsvervanger” van president Joe Biden in het Congres.

NFT en Trump

Tijdens een diner op 8 mei voor supporters die een NFT hadden gekocht met daarop een mugshot van zijn overgave in een gevangenis in Georgia, beloofde Trump dat deelnemers aan zijn campagne in crypto konden doneren. Met minder dan zes maanden tot de verkiezingsdag is Trump de vermoedelijke kandidaat voor de Republikeinse Partij voor de presidentsverkiezingen van 2024. Hij zal waarschijnlijk de strijd aangaan met president Biden, de vermoedelijke kandidaat voor de Democratische Partij.

Op 15 mei reageerde Trump op een uitdaging van president Biden en stemde hij ermee in om op 27 juni en 10 september deel te nemen aan televisiedebatten op respectievelijk CNN en ABC. Hoewel de voorwaarden nog moeten worden afgerond, zouden de debatten de eerste keer kunnen markeren dat de twee kandidaten elkaar persoonlijk ontmoeten sinds 2020, toen Trump de verkiezingen verloor van Biden.

Ondanks het accepteren van crypto donaties, werd op de ‘issues’ pagina van de campagnewebsite van Trump op het moment van publicatie geen specifieke vermelding gemaakt van digitale activa of blockchain. President Biden heeft zelden openbare verklaringen afgelegd over crypto, maar tekende in 2022 wel een uitvoerend bevel om een regelgevend kader voor digitale activa vast te stellen.

Problemen

Trump’s aankondiging van crypto donaties kwam op het moment dat de jury in zijn strafzaak in New York zich voorbereidde op beraadslagingen, die volgende week worden verwacht. De voormalige president is verplicht persoonlijk te verschijnen in een rechtbank in Manhattan voor het naar verluidt vervalsen van zakelijke documenten voor een betaling van $130.000 aan volwassen filmster Stormy Daniels. Hij wordt ook aangeklaagd in Georgia en het District of Columbia voor het naar verluidt proberen om de resultaten van de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken en in Florida voor het naar verluidt verkeerd omgaan met geheime documenten.

In 2021, na zijn vertrek uit het ambt, noemde Trump Bitcoin “gewoon een scam” en gaf hij de voorkeur aan de Amerikaanse dollar als “de wereldmunt”. Echter, voordat Trump de waarschijnlijke Republikeinse kandidaat werd, namen digitale activa beleid soms een centrale plaats in terwijl rivalen Vivek Ramaswamy en Ron DeSantis uitspraken deden over centrale bank digitale valuta’s (CBDC’s). Trump verklaarde tijdens een campagne-evenement in januari 2024 dat hij nooit zou toestaan dat er een CBDC in de Verenigde Staten zou komen.

De crypto donaties komen op een moment dat politieke actiecomités (PAC’s) die Trump ondersteunen naar verluidt de rekeningen betalen voor enkele van zijn straf- en civiele zaken. Trump en andere politici gebruiken bitcoin en crypto vaker in hun campagnes: om geld op te halen, of voor andere redenen zoals goede PR.


The post Trump accepteert donaties in bitcoin en crypto tijdens campagne appeared first on Bitcoinmagazine.nl.