Trezor X-account Gehackt: Oplichters Promoten Neppe Voorverkoop Tokens

Het officiële X-account van Trezor vraagt gebruikers om crypto naar een onbekend walletadres te sturen en plaatst links naar een frauduleuze tokenvoorverkoop, meldt Cointelegraph. Trezor is fabrikant van hardwarewallets en is mogelijk het slachtoffer van een zogenaamde SIM-swap-aanval.

Trezor X account gehackt?

De onafhankelijke blockchainonderzoeker ZachXBT meldt aan zijn 528.000 volgers op X dat er ingebroken is bij het X account van Trezor. Ook de crypto-beveiligingsdienst Scam Sniffer maakt melding van een verdachte activiteit 10 minuten later.

Zo vindt er promotie plaats van een nep-Trezor “$TRZR”-voorverkooptoken op de Solana-netwerken. Gebruikers zijn gevraagd om geld naar een Solana-wallet te sturen, inclusief links die gebruikers naar frauduleuze wallets stuurt.

Volgens ZachXBT heeft de hacker ongeveer $ 8.100 gestolen van Trezors Zapper-account. De berichten bevatten ook verwijzingen naar een nieuwe memecoin op Solana genaamd Slerf. Dit is hoogstwaarschijnlijk gebruikt om de engagement te verhogen. Trezor greep wel snel in, veel van de berichten zijn na slechts enkele minuten weer verwijderd.

Het laatste incident van Trezor werd beschreven als een groot verlies door cryptocommentator en X-gebruiker John Holmquist, die de fabrikant van de harde portemonnee bekritiseerde omdat hij vermoedelijk geen tweefactorauthenticatie (2FA) gebruikte om zijn X-account te beveiligen.

‘Neem de beveiliging van accounts alstublieft serieuzer’, benadrukte hij. Anderen, zoals X-gebruiker Pledditor, vonden het ironisch dat een op beveiliging gericht hardware walletbedrijf zijn eigen sociale media-account niet kan beveiligen. “Het is moeilijk, grappig en tegelijkertijd beschamend” dat ze hun eigen advies niet opvolgen, voegde X-gebruiker DigitalHustlerX toe.

Inbreuk

Trezor kreeg in januari te maken met een inbreuk op de beveiliging, waardoor de contactgegevens van bijna 66.000 gebruikers openbaar zijn gemaakt. Volgens de website van het bedrijf heeft Trezor sinds de lancering in 2012 meer dan 2 miljoen hardware wallets aan klanten verkocht. Het bedrijf verkoopt momenteel drie producten die gezamenlijk meer dan 9.000 munten offline voor gebruikers kunnen opslaan.


The post Trezor X-account Gehackt: Oplichters Promoten Neppe Voorverkoop Tokens appeared first on Bitcoinmagazine.nl.