Trezor lanceert Safe 5 crypto hardware wallet

Trezor heeft zijn nieuwste paradepaardje onthuld, de Safe 5 hardware wallet, samen met een versie die alleen voor bitcoin geschikt is en de Trezor Expert onboarding service, met als doel het zelf bewaren van digitale activa te bevorderen.

Trezor onthult nieuwe producten

Crypto wallet fabrikant Trezor heeft de Trezor Safe 5 hardwareportemonnee geïntroduceerd op BTC Praag 2024. Het nieuwe assortiment omvat een standaardversie, een variant die alleen op bitcoin is gericht, en de “Trezor Expert” onboardingdienst die is ontworpen om het zelf bewaren van digitale activa aan te moedigen.

Belangrijkste kenmerken van de Safe 5

Met de Trezor Safe 5 kunnen gebruikers duizenden cryptocurrencies veilig opslaan, beheren, inzetten en gebruiken via de Trezor Suite desktop en mobiele app. Hij beschikt over een groter kleurenaanraakscherm met haptische feedback, een chip met beveiligd element voor de bescherming van gevoelige gegevens en een verbeterd back-upproces van 20 woorden.

Het apparaat ondersteunt een meer geavanceerde multi-share back-up met behulp van Shamir’s secret sharing, wat een betere beveiliging biedt zonder een enkel punt van mislukking.

Alleen Bitcoin-versie

De Bitcoin-only versie van de Trezor Safe 5 is beschikbaar voor pre-order voor $169, met verzending vanaf juli. Deze variant richt zich alleen op Bitcoin en verwijdert niet-Bitcoin-functies en -code, voor maximale Bitcoin-gebruikers die de voorkeur geven aan een gestroomlijnde ervaring.

Open-Source en veilig

In tegenstelling tot sommige concurrenten zijn Trezor-apparaten open-source, waardoor community-gebaseerde audits kwetsbaarheden snel kunnen identificeren en verhelpen. Het beveiligde element van de Trezor Safe 5 heeft een EAL 6+ certificering, wat aangeeft dat het bestand is tegen geavanceerde aanvallen en het hoogste beveiligingsniveau garandeert.

Trezor Expert onboarding service

Trezor lanceerde ook de Trezor Expert onboarding service, die gepersonaliseerde één-op-één sessies aanbiedt om gebruikers te helpen bij het instellen van hun crypto cold-storage apparaten.

Deze service kost $99 en is bedoeld om het vertrouwen van gebruikers in zelfbewaaroplossingen te vergroten door onderwerpen als het beheer van privésleutels en veilige online praktijken te behandelen.

Verbeterde bruikbaarheid en beveiliging

Matěj Žák, CEO van Trezor, benadrukte het belang van gebruiksvriendelijkheid en veiligheid door te zeggen: “De Trezor Safe 5 is de ultieme hardware-portemonnee voor crypto-gebruikers die op zoek zijn naar alledaags gebruik in combinatie met het hoogste beveiligingsniveau en moeiteloze gebruiksvriendelijkheid.”

Samenvatting

Met de lancering van de Trezor Safe 5 en de Trezor Expert onboarding service, blijft Trezor innoveren in de hardware wallet ruimte, door verbeterde beveiliging en gebruiksvriendelijkheid te bieden voor zowel nieuwe als ervaren crypto gebruikers.


The post Trezor lanceert Safe 5 crypto hardware wallet appeared first on Bitcoinmagazine.nl.