Traders speculeren op ETH koersdaling na intrekking Grayscale ETFs, wat gaat Ethereum doen deze week?

De Ethereum koers is met -2,45% gedaald naar $ 2995 in de afgelopen 24 uur, dit nadat Grayscale besloot zijn aanvraag voor een Ethereum futures ETF bij de Securities & Exchange Commission SEC te annuleren. Traders namen gisteren massaal short posities aan terwijl Ethereum vandaag verder lijkt te dalen in waarde.

Deze ontwikkeling roept bij mensen ook vraagtekens op rondom de mogelijkheid voor de goedkeuring van de spot Ethereum ETF’s, waarvoor de deadline over enkele weken is. Vandaag kijken we naar wat voor invloed de intrekking van de Grayscale ETF voor invloed kan hebben op de Ethereum koers in de komende dagen.

Wat gaat Ethereum doen na intrekking Grayscale futures ETF?

De Ethereum koers ligt op woensdagochtend -2,4% lager dan gisteren en is nu onder de $ 3000 geslingerd. Hierdoor ligt Ethereum nog zo’n 4% hoger met de week, maar ruim 14% lager dan een maand terug. Het optimisme rondom de Ethereum ETF lijkt sterk te zijn verminderd en al helemaal nadat Grayscale besloot zijn aanvraag voor de ETH-futures ETF in te trekken.

In de onderstaande grafiek is te zien hoe Ethereum sinds 11 maart in een dalende trend zit en hier tot zover nog niet is uitgebroken. Ondanks een positief begin van de week, is Ethereum er ook niet in geslaagd om boven zijn 30-daagse gemiddelde (geel) te breken, waardoor ETH nog verder zou kunnen zakken richting het eind van de week.

Ethereum koers grafiek – TradingView

De deadline voor de SEC om de aanvragen voor Ethereum ETF’s goed te keuren of af te wijzen zou over enkele weken zijn. Toch heeft Grayscale besloten om zijn aanvraag voor zijn ETH-futures ETF in te trekken.

Een mogelijke reden dat Grayscale zijn aanvraag heeft ingetrokken is, omdat er gespeculeerd wordt over de mogelijkheid dat Ethereum wordt gezien als effect. Hierdoor zou Ethereum mogelijk veel (negatieve) aandacht krijgen van de SEC.

Verwachtingen dat de spot Ethereum ETF’s deze maand zullen worden afgewezen groeien verder, zo dacht 92% van de deelnemers van een onderzoek dat de ETF zal worden afgekeurd door de SEC.

Het sentiment voor Ethereum is bearish op dit moment, toch blijven sommige crypto analisten positief voor de potentie van Ethereum om later dit jaar een break-out te maken en een mogelijke nieuwe ATH neer te zetten.

Ethereum is nog steeds de grootste blockchain gebaseerd op TVL en de grootste altcoin gebaseerd op marktkapitalisatie. Hierdoor lijkt het sterk dat ETH hier ten onder gaat, echter kan de altcoin op kortere termijn wel onder vuur komen te liggen als een definitieve doorbraak onder $ 3000 wordt gemaakt vandaag.

Welke altcoins gaan exploderen nadat Ethereum daalt?

Ethereum zelf doet het niet erg goed deze week, toch doen sommige coins op de Ethereum blockchain het nog steeds goed. Hoewel willekeurige meme coins op het netwerk een grote kans hebben om in te storten, kunnen coins met een sterk team verder stijgen.

Ethereum meme coins

In dit artikel kijken we naar twee veelbelovende crypto projecten die de komende tijd kunnen stijgen terwijl Ethereum onder vuur ligt. Deze nieuwe meme coins zijn nog in de presale te koop en hebben daarom weinig last van het feit dat ETH vandaag is gedaald.

Dogeverse (DOGEVERSE)

Als eerste hebben we Dogeverse (DOGEVERSE), een meme coin die niet alleen op Ethereum gelanceerd zal worden, maar ook op 5 andere populaire blockchains. Dit betekent dat deze multi-chain meme coin nog meer potentie heeft om viraal te gaan, waardoor vroege investeerders mogelijk rijk kunnen worden.

In het geval dat andere blockchains dit jaar populairder blijven dan Ethereum, bijvoorbeeld vanwege lagere transactiekosten, kan DOGEVERSE nog steeds populair blijven. Daarnaast kan de meme coin tussen chains worden gebridged, zodat je bijvoorbeeld niet vast zit op de Ethereum blockchain.

Ondanks de daling van Ethereum, loopt de presale van Dogeverse nog steeds al een speer en heeft deze meer dan $ 13 miljoen opgehaald. Vandaag kun je DOGEVERSE kopen voor $ 0,00031 per stuk, met de mogelijkheid om te staken en extra tokens te verdienen tijdens de presale.

 

WienerAI(WAI)

Terwijl veel meme coins op Ethereum instorten, weten degenen met utility vaker de test van tijd te doorstaan en kunnen ze met de tijd veel waard worden. De nieuwe WienerAI (WAI) is een succesvolle nieuwe meme coin die met zijn presale al $ 1,3 miljoen heeft opgehaald.

WienerAI combineert de liefde voor dog crypto memes met de toenemende hype rondom Artificial Intelligence coins. Met een sterke community, de “Sausage Army” en AI-features, kan WienerAI dit jaar een groot project worden en kunnen vroege investeerders mogelijk veel winst maken.

Je kunt WAI kopen voor $ 0,0000705 per stuk tijdens de presale en door deze tokens te staken, kun je na de presale extra tokens claimen. De echte ‘diamond hands’ in de community kunnen extra verdienen door actief te zijn en door hun tokens te staken en kunnen mogelijk de volgende crypto miljonairs zijn.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 


The post Traders speculeren op ETH koersdaling na intrekking Grayscale ETFs, wat gaat Ethereum doen deze week? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.