Toezichthouder wijst verzoek om specifieke regels voor crypto af

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft het verzoek van cryptobeurs Coinbase om specifieke regelgeving voor digitale activa afgewezen. Dit komt nadat Coinbase in 2022 formeel bij de SEC aandrong op het opstellen van omvattende regels voor cryptovaluta. Ondanks de intensieve overwegingen van de SEC, luidt het besluit: nee.

Gary Gensler, voorzitter van de SEC, benadrukt dat de huidige regelgeving voor effecten van toepassing is op cryptovaluta. Hij verklaart dat de SEC al bezig is met het opstellen van specifieke crypto-regels en handhavingsacties onder de huidige wetgeving, hoewel twee van de vijf commissarissen het hiermee oneens waren.

Coinbase, die sinds 2022 wachtte op een reactie van de SEC en zelfs via de rechtbank een antwoord probeerde af te dwingen, heeft aangekondigd de afwijzing aan te vechten. De SEC houdt vol dat het huidige wettelijke kader toereikend is en wijst het verzoek voor nieuwe regelgeving af.

Paul Grewal, Chief Legal Officer van Coinbase, uitte zijn teleurstelling over de beslissing en beschuldigt de SEC van het verzaken van hun plicht. Hij benadrukt de noodzaak voor duidelijke wetten en regels die consumenten en Amerikaanse innovatie ten goede komen.

De commissarissen Hester Peirce en Mark Uyeda van de SEC, die tegen de afwijzing waren, roepen op tot voortdurende dialoog en specifieke voorstellen voor de crypto-industrie. Ondertussen blijft de roep om specifieke regelgeving in de cryptosector in de Verenigde Staten een prioriteit voor lobbyisten in Washington.

Het jaarlijkse rapport van de Financial Stability Oversight Council, waar Gensler lid van is, concludeerde gisteren dat cryptovaluta wel degelijk behoefte heeft aan interventie van het Congres voor regulering.


The post Toezichthouder wijst verzoek om specifieke regels voor crypto af appeared first on Bitcoinmagazine.nl.