The Sandbox lanceert DAO om communautair bestuur te verbeteren

In een grote stap in de richting van decentralisatie heeft The Sandbox haar nieuwe Decentralized Autonomous Organization (DAO) geïntroduceerd, met als doel de gemeenschap meer macht te geven.

Uitrol in drie fasen begint 28 mei

The Sandbox, een gedecentraliseerd gaming platform, kondigt de lancering aan van haar Decentralized Autonomous Organization (DAO), The Sandbox DAO. Dit nieuwe initiatief heeft als doel om leden van de gemeenschap bij het bestuursproces te betrekken, zodat SAND-houders en eigenaars van virtueel land kunnen stemmen over projecten en verbeteringen kunnen voorstellen via Sandbox Improvement Proposals (SIP’s).

Gefaseerde implementatie

De implementatie van The Sandbox DAO zal in drie fasen plaatsvinden. In de eerste fase, die op 28 mei begint, kunnen leden van de gemeenschap stemmen op SIP’s terwijl de operationele controle in handen blijft van het personeel van The Sandbox. Deze fase is bedoeld om de feedback van de gemeenschap te verwerken in de ontwikkeling en groei van het platform.

In de tweede fase, die de “exploratiefase” wordt genoemd, zal de DAO de overgang maken naar autonomie ten opzichte van het moederbedrijf. In de derde fase zal de DAO volledig operationeel zijn en volledig gemeenschapsgestuurd bestuur mogelijk maken.

Raad en adviseurs

Om deze overgang te begeleiden, heeft The Sandbox een leiderschapsraad en een team van adviseurs opgericht. De raad bestaat uit veteranen uit de sector zoals Sebastien Borget, medeoprichter en COO van The Sandbox; Yat Siu, voorzitter van Animoca Brands; Shannon Snow, COO van World of Women; en Jean-Michel Pailhon, oprichter van Grail Capital. Deze raad zal alle SIP’s tweemaandelijks bekijken en heeft de bevoegdheid om een veto uit te spreken over voorstellen die niet in lijn zijn met de wettelijke en strategische richting van de DAO.

Deelname van Sandbox gemeenschap

In aanmerking komende leden van de gemeenschap die ten minste vijf SAND of één LAND bezitten, krijgen de kans om te stemmen over drie fundamentele SIP’s om de DAO-activiteiten op te starten. Deze stap is een belangrijke stap in de democratisering van het platformbestuur, waarbij de gemeenschap meer macht krijgt en de centrale autoriteit minder.

Betekenis van gedecentraliseerd bestuur

Het Sandbox-team benadrukte het belang van een doordachte en goed uitgevoerde lancering om succes op lange termijn te verzekeren. Ze willen de functionaliteit van de DAO testen en itereren, leren van uitdagingen en de nodige aanpassingen maken. Deze weloverwogen aanpak is bedoeld als voorbereiding op duurzame groei.

De gemeenschap macht geven

De lancering van The Sandbox DAO vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in de reis naar het samen bouwen van een open metaverse. Door de gemeenschap bij het bestuur te betrekken, wil The Sandbox een transparante, inclusieve en levendige virtuele wereld creëren.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.


The post The Sandbox lanceert DAO om communautair bestuur te verbeteren appeared first on Bitcoinmagazine.nl.