The Block Breekt Los van FTX-schandaal na Overname door Foresight Ventures

The Block, een prominente crypto media onderneming, heeft een meerderheidsbelang verkocht aan het Singaporese venture capital bedrijf Foresight Ventures. Deze deal waardeert The Block op $70 miljoen.

Deze overname is bijzonder relevant gezien het loskoppelt The Block van de financiële banden met het FTX-schandaal, dat een jaar geleden aan het licht kwam. De voormalige CEO van The Block, Mike McCaffrey, werd vorig jaar ontslagen nadat bleek dat hij meerdere miljoenen dollars aan leningen had ontvangen van FTX-oprichter Sam Bankman-Fried. McCaffrey gebruikte deze fondsen onder meer voor de financiering van een vastgoedproject in de Bahama’s en de uitkoop van niet-werknemer aandeelhouders van The Block in 2021. Dat is te lezen in een persbericht.

Foresight Ventures, dat ongeveer $400 miljoen onder beheer heeft, koopt een belang van ongeveer $60 miljoen voor een aandeel van circa 80% in het bedrijf. Het grootste deel van het kapitaal werd gebruikt om McCaffrey’s aandeel uit te kopen, met het resterende bedrag (minder dan $1 miljoen) gebruikt voor een wijzigingsclausule.

Volgens de details van de deal zal The Block onafhankelijk blijven opereren, met CEO Larry Cermak als de op een na grootste aandeelhouder. Forest Bai, CEO van Foresight, zal voorzitter worden bij The Block, terwijl partner Tony Cheng ook een zetel in de raad van bestuur zal innemen. Dit markeert een grote verandering voor The Block, dat een jaar geleden slechts één persoon, McCaffrey, in zijn bestuur had.

Hoewel Foresight niet direct kapitaal in The Block heeft geïnjecteerd via de aandelenverkoop, heeft het bedrijf ermee ingestemd om in het eerste jaar een minimum, niet nader gespecificeerd bedrag aan advertenties bij The Block te besteden.

Deze deal geeft Foresight Ventures zijn grootste voet aan de grond in de VS. Het bedrijf is van mening dat het kan helpen bij de groei van The Block, vooral nu crypto media bedrijven het moeilijk hebben. Foresight ziet kansen voor uitbreiding naar de Aziatische klantenbasis, gezien de toenemende regelgevende duidelijkheid en kapitaalinstroom in deze regio.

Foresight bezit momenteel minderheidsbelangen in drie andere crypto media organisaties in Azië: de Mandarijn-talige sites BlockTempo en Foresight News, en de Koreaanse site CoinNess.


The post The Block Breekt Los van FTX-schandaal na Overname door Foresight Ventures appeared first on Bitcoinmagazine.nl.