Texas Securities Board sluit Arkbit Capital voor frauduleus cryptominingprogramma

De Texas State Securities Board heeft een bevel tot stopzetting en desinvestering uitgevaardigd tegen Arkbit Capital voor het uitvoeren van frauduleuze crypto-cloudmijnactiviteiten.

Frauduleuze claims en misleidende praktijken

Arkbit Capital, samen met haar filialen Arkbit Capital Holdings, ABC Holdings LLC, en ABC Mining, beweerden ten onrechte dat ze datacenters in Arkansas exploiteerden voor cloud mining van verschillende cryptocurrencies. De firma beloofde beleggers dagelijkse rendementen van 1,6-2,8% over 120 dagen voor stortingen van $50 tot $49.999.

Het bevel onthulde ook dat Arkbit Capital CoinPayments.Net gebruikte om betalingen voor hun investeringsplannen te verwerken, ondanks het beleid van het platform tegen gebruikers uit bepaalde rechtsgebieden, waaronder de Verenigde Staten. De rekening was gekoppeld aan Paras Khivesara in Hyderabad, India, niet in Arkansas.

Gefabriceerde promotionele inhoud

Arkbit Capital manipuleerde promotionele inhoud, waaronder een video die hun CEO en oprichter zogenaamd liet spreken op een cryptocurrency conferentie in Austin, Texas. De Texas State Securities Board vond echter geen bewijs dat Delmar Estabrook of Arkbit Capital aanwezig was op het evenement.

Publieke waarschuwing

Joe Rotunda, directeur van de Enforcement Division bij de Texas State Securities Board, drong er bij het publiek op aan om voorzichtig te zijn met beleggingsmogelijkheden via sociale media en om elke belegging grondig te onderzoeken voordat er geld wordt toegezegd.

De actie van de Texas State Securities Board tegen Arkbit Capital benadrukt de voortdurende inspanningen om beleggers te beschermen tegen frauduleuze crypto-systemen.


The post Texas Securities Board sluit Arkbit Capital voor frauduleus cryptominingprogramma appeared first on Bitcoinmagazine.nl.