Tethers ‘revolutionaire’ nieuwe vorm van obligaties FLOPT

Bitfinex lanceerde recent getokeniseerde obligaties van Tether (bekend van de USDT stablecoin). De in tokens gegoten obligaties zouden een “nieuw tijdperk” voor investeringsrondes moeten inluiden, maar de eerste lancering kan helaas niet aan de verwachtingen voldoen.

Van de 10 miljoen dollar heeft ALT2611 tot nu toe 1,5 miljoen dollar weten op te halen… werk aan de winkel dus!

Problemen voor Tether?

Tot nu toe is de lancering dus nog geen succes. Waar Tether in de eerste twee weken 10 miljoen dollar aan kapitaal op wilde halen, slaagde het erin om ‘slechts’ 1,5 miljoen dollar bij elkaar te sprokkelen.

Om die reden is de investeringsronde met nog eens twee weken verlengd.

ALT2611 is een obligatie met een looptijd van 36 maanden die een rente van 10 procent uitbetaalt in USDT. De obligaties worden uitgegeven door een in Luxemburg gevestigd securitisatie-fonds, dat wordt beheerd door Mikro Kapital.

Getokeniseerde obligaties zijn een digitale vertegenwoordiging van traditionele obligaties, uitgegeven op de blockchain. Dit levert enkele voordelen op ten opzichte van traditionele papieren obligaties, zoals liquiditeit, toegankelijkheid, veiligheid, transparantie en 24/7 handel.

Minimaal aankoopbedrag op 125.000 dollar

De minimale investering in het fonds van Tether ligt op 125.000 USDT. Op de tweedehandsmarkt kunnen investeerders echter al vanaf 100 USDT instappen. Overigens is het fonds niet beschikbaar voor Amerikaanse investeerders, waarschijnlijk vanwege wet- en regelgeving, wat mogelijk een verklaring is voor de enigszins gefaalde lancering.

De populaire crypto-handelaar Novacula Occami noemt de lancering van de obligaties een “flop” en zegt tegen Paolo Ardoino, die in december CEO van Tether wordt, dat USDT de kapitaalmarkten niet zal gaan domineren.

Een kleine maand geleden was Paolo Ardoino nog razend enthousiast over deze nieuwe vorm van obligaties. Al moeten we natuurlijk niet na één gefaalde ronde concluderen dat het feest voorbij is voor Tether. Er kan nog van alles gebeuren in de toekomst.

Misschien is de markt er nog niet klaar voor… wat denk jij?


The post Tethers ‘revolutionaire’ nieuwe vorm van obligaties FLOPT appeared first on Bitcoinmagazine.nl.