Tether wil opnieuw $1 miljard investeren

Tether is van plan om een aanzienlijk deel van zijn inkomsten te investeren in opkomende markten, kunstmatige intelligentie (AI) en biotechnologie.

Tether is de uitgever van de gelijknamige stablecoin. Het is een van de belangrijkste partijen in de industrie. Op de meeste grote cryptobeurzen is Tether veruit het populairste handelspaar. En dat levert veel geld op. In het komende jaar wil Tether via zijn durfkapitaalafdeling minstens $1 miljard investeren in diverse deals. Volgens Ardoino heeft Tether al zo’n $2 miljard uitgegeven aan technologie zoals AI en alternatieve financiële infrastructuur in de afgelopen twee jaar. Met een groeiend team van 15 mensen evalueert Tether maandelijks honderden pitches. Dat is te lezen bij Bloomberg.

Ardoino vermeldde ook dat Tether niet vereist dat bedrijven binnen één of twee jaar na de investering bepaalde winstgevendheidsdoelen halen. “Ons investeringsbeleid is om alleen te investeren in projecten die we buitengewoon interessant vinden. We zijn geen klassieke VC. We investeren in zaken die we belangrijk vinden en hebben onze eigen strategie,” legde hij uit.

Tether heeft een simpele business: hun token op de dollar houden. Daar hoort diverse dekking bij. Naast een hele hoop (Amerikaanse) staatsobligaties wil het geldbedrijf nu dus nog meer impact maken buiten de cryptomarkt.

Datacentrums en Tether

Een van de opvallende investeringen van Tether is een financiering van $610 miljoen voor datacenteroperator Northern Data Group in 2023. Ardoino benadrukt dat Tether AI-computing kan bieden aan alle bedrijven waarin het investeert. “Het gaat erom te investeren in technologie die helpt bij het verminderen van de afhankelijkheid van traditionele financiële systemen en grote technologiebedrijven zoals Google, Amazon en Microsoft,” aldus Ardoino.

Deze ambitieuze plannen komen kort na Tether’s rapport van een record netto winst van $4,52 miljard in het eerste kwartaal van 2024. Het grootste deel van deze winst – $3,52 miljard – kwam uit financiële winsten op Bitcoin en goud, terwijl de resterende $1 miljard uit operationele winsten kwam.

Naast AI-investeringen heeft Tether recentelijk $150 miljoen geïnvesteerd in Bitdeer, een cryptomijnbedrijf van Jihan Wu, als onderdeel van hun groeiende betrokkenheid bitcoin miners. Deze ontwikkelingen volgen op de herstructurering van Tether’s bedrijfsactiviteiten in verschillende divisies, waaronder Tether Data, Tether Finance, Tether Power en Tether Edu, in april 2024.


The post Tether wil opnieuw $1 miljard investeren appeared first on Bitcoinmagazine.nl.