Tether vs. Ripple: Wat is er aan de hand?

De CEO van Tether, Paolo Ardoino, noemde Ripple’s Brad Garlinghouse een “ongeïnformeerde CEO”. Dit gebeurde nadat Garlinghouse beweerde dat de Amerikaanse autoriteiten achter USDT aan zitten. Garlinghouse verduidelijkte dat hij Tether niet aanviel, maar Ardoino zag het anders.

Garlinghouse’s Uitspraken

Recent gaf Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, in een interview aan dat de Amerikaanse overheid USDT, de stablecoin van Tether, viseert. Hij waarschuwde dat dit gevolgen kan hebben voor de hele digitale sector. Ardoino reageerde fel op deze uitspraken via sociale media platform X. Hij beschuldigde Garlinghouse ervan angst te zaaien over USDT en noemde hem “ongeïnformeerd”. Ardoino benadrukte dat USDT sterk is, met stabiele prijzen, liquide reserves en top-tier bewaring.

Reactie van Garlinghouse

Garlinghouse verdedigde zich snel en zei dat hij Tether helemaal niet aanviel. Hij benadrukte dat Tether een cruciaal onderdeel van het digitale ecosysteem is. Hij stelde dat zijn punt was dat de Amerikaanse overheid meer controle wil over stablecoin-uitgevers die USD ondersteunen, en dat Tether, als grootste speler, dus in hun vizier ligt.

Tether’s Expansie

Ondertussen is Tether niet stil blijven zitten. Het bedrijf heeft aangekondigd uit te breiden buiten de stablecoin-business. Dit doen ze door vier nieuwe divisies te creëren: Data, Finance, Power en Edu.

Data Divisie

De Data-divisie richt zich op technologie zoals AI en peer-to-peer platforms. Ze hebben projecten zoals Holepunch dat P2P-technologieën zoals Keet en Pear Runtime vooruit helpt. Daarnaast hebben ze geïnvesteerd in Northern Data Group, een AI-bedrijf.

Finance Divisie

Tether Finance richt zich op het verbeteren van de financiële infrastructuur met blockchain-technologie. Ze willen een platform voor digital asset tokenization lanceren, wat de mainstream acceptatie van digitale activa kan bevorderen.

Power Divisie

Tether Power duikt in duurzame Bitcoin mining. Deze stap past bij hun toewijding aan verantwoorde praktijken en het waarborgen van de integriteit van het mondiale monetaire netwerk.

Edu Divisie

Tether Edu wil wereldwijd toegang tot digitale vaardigheden verbeteren. Ze werken samen met initiatieven zoals Lugano’s Plan B en platforms zoals de Academy of Digital Industries. Door deze partnerschappen willen ze het bewustzijn en de kennis van blockchain en P2P-technologieën vergroten.

Samenvatting

Tether’s bewegingen tonen een duidelijke toewijding aan bredere financiële empowerment. Het bedrijf wil duurzame oplossingen bieden die zich aanpassen aan de evoluerende behoeften van individuen en gemeenschappen. Tether streeft ernaar een proactieve rol te spelen in het vormgeven van een robuust en vooruitstrevend financieel en technologisch ecosysteem, met nadruk op verantwoord Bitcoin mining, AI-infrastructuur en gedecentraliseerde communicatieplatforms.

BTCUSDT

 

 


The post Tether vs. Ripple: Wat is er aan de hand? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.