Tether spaart met ‘extra’ 8888,88 BTC nu $3 miljard in bitcoin

Tether, het bedrijf achter de grootste stablecoin van de cryptomarkt, heeft vandaag 8888,88 bitcoin van cryptobeurs Bitfinex gehaald.

Deze enorme opname is ongeveer $379 miljoen waard. Daarmee staat Tether nu in de top tien van adressen met de meeste bitcoin. Waarom ze dit bijzondere getal met allemaal achten (8888,88) hebben gekozen, is niet bekend.

Vanaf nu heeft Tether namelijk het aanzienlijke bedrag van 66.465,2 BTC in haar reserves, zoals onderstaand screenshot ook laat zien. Omgerekend komt het neer op een marktkapitalisatie van $3 miljard.

Het is geen geheim dat het bedrijf ook in bitcoin spaart. Terwijl het met de dekking van haar USDT-stablecoin richting veiliger typen onderpand manifesteert, draait het bedrijf een gigantische omzet en ook winst.

Een deel spaart het in bitcoin en een klein deel ook in goud. Let op: dit gaan om overtollige reserves en dus niet over de precieze dekking van USDT.

Volgens schattingen is de gemiddelde aankoopprijs van de bitcoin van Tether zo’n $25.000. Daarmee heeft het dus al aanzienlijke ongerealiseerde winsten te pakken. De koers staat 68% hoger en het heeft dus al een winst van $1,148 miljard in de boeken.


The post Tether spaart met ‘extra’ 8888,88 BTC nu $3 miljard in bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.