Tether reageert op politieke aanvallen vanuit VS

Tether, een grote speler in de cryptocurrency-industrie, heeft recent zijn brieven aan de leden van de U.S. Senate Committee on Banking, Housing, and Urban Affairs en de U.S. House Financial Services Committee openbaar gemaakt. Deze documenten belichten Tether’s toewijding aan het tegengaan van illegaal gebruik van stablecoins. Dat meldt Tether in een blogpost.

Tether is de uitgever van de gelijknamige stablecoin. Het is veruit het populairste handelsmiddel op cryptobeurzen.

Tether legt naar eigen zeggen de nadruk op het creëren van een financiële basis voor de Amerikaanse dollar binnen de crypto-industrie. Het bedrijf streeft naar het opbouwen van een duurzame en veerkrachtige infrastructuur voor het cryptocurrency-ecosysteem.

In de brieven bevestigt Tether zijn aanhoudende inspanningen om Amerikaanse wetshandhavings- en reguleringsautoriteiten te ondersteunen in hun strijd tegen terrorismefinanciering en andere onwettige activiteiten. Zo willen ze politici overtuigen van hun goede wil.

De brief van 16 november, beschikbaar via deze link, beschrijft Tether’s Anti-Money Laundering (AML) en Know Your Customer (KYC) beleid en normen, en vermeldt de proactieve en uitgebreide samenwerking met wetshandhavingsinstanties wereldwijd, inclusief het Amerikaanse Ministerie van Justitie en de Amerikaanse Secret Service.

De brief van 15 december, te vinden via deze link, presenteert Tether’s besluit om te voldoen aan de Specially Designated Nationals (SDN) lijst van het Office of Foreign Assets Control (OFAC), door sanctiecontroles uit te breiden naar de secundaire markt.

De brief belicht enkele belangrijke punten:

  • Tether’s beleid, ingevoerd op 1 december 2023, om wallets te bevriezen, als een significante stap voor verbeterde veiligheid en naleving in de cryptocurrency-ecosysteem.
  • Het bevriezen van wallets die geassocieerd zijn met de SDN-lijst, als een belangrijke actie voor de bescherming van gebruikers en het behoud van de integriteit van het stablecoin-ecosysteem.
  • Tether’s rol in het assisteren van wetshandhavingsinstanties, waaronder samenwerkingen met het Amerikaanse Ministerie van Justitie, de Amerikaanse Secret Service, en inspanningen voor samenwerking met het Federale Bureau voor Onderzoek (FBI).

Paolo Ardoino, CEO van Tether, stelt: “Tether is dankbaar voor de gelegenheid om de zorgen van Amerikaanse wetgevers aan te pakken en zet zich in voor de voortzetting van de nauwe samenwerking met wetshandhavingsinstanties in de VS en wereldwijd. Tether wil een wereldklasse partner zijn voor de VS, terwijl het bijdraagt aan de uitbreiding van de wereldwijde dominantie van de dollar.”


The post Tether reageert op politieke aanvallen vanuit VS appeared first on Bitcoinmagazine.nl.