Tether pompt in 3 maanden 7 miljard USDT in de markt en introduceert beleid voor bevriezen wallets

Tether, de uitgever van de USDT-stablecoin, heeft in de afgelopen drie maanden 7 miljard USDT de markt ingepompt, waardoor het totale aanbod boven de 90 miljard tokens uitkomt. De toenemende hoeveelheid USDT in omloop valt samen met de recente inspanningen van Tether om het illegale gebruik van zijn stablecoin aan te pakken.

Op het moment van schrijven bedraagt de marktkapitalisatie van USDT 90,6 miljard dollar. Dit markeert een opmerkelijke stijging van 9%, waarmee de positie van USDT als een van de snelstgroeiende stablecoins van het huidige jaar wordt bevestigd.

Wat de toenemende aanvoer van USDT betekent

Waarnemers hebben gesuggereerd dat de aanzienlijke toename van het aanbod van USDT een weerspiegeling is van verbeterde marktomstandigheden en versterkt vertrouwen van handelaren.

USDT, als de grootste op de dollar gekoppelde stablecoin op de markt, is een essentiële schakel geworden voor cryptohandelactiviteiten. Het is één van de meest gebruikte digitale activa, met een handelsvolume van bijna 30 miljard dollar in de afgelopen dag.

De stijgende aanvoer is ook een signaal van nieuwe marktdeelnemers en een toename van de handelsactiviteiten onder bestaande deelnemers.

Daarnaast komt een toename van de aanvoer van USDT traditioneel overeen met prijsstijgingen op de cryptomarkt, die invloed hebben op de prijzen van bitcoin en altcoins. De recente trend deed zich voor terwijl vlaggenschip digitale activa zoals bitcoin en Ethereum stegen naar nieuwe jaarlijkse hoogtepunten te midden van optimisme op de markt over de mogelijke goedkeuring van een spot bitcoin ETF.

Tether introduceert nieuw beleid voor bevriezen wallets

Tether heeft ook een strenger beleid ingevoerd tegen het illegale gebruik van zijn stablecoin door een nieuw vrijwillig beleid voor het bevriezen van wallets te introduceren. Ingevoerd op 1 december stelt het de uitgever van de stablecoin in staat om vrijwillig wallets te bevriezen die zijn gekoppeld aan personen op de Specially Designated Nationals (SDN)-lijst van het Amerikaanse Office of Foreign Assets Control (OFAC).

CEO Paolo Ardoino beschrijft de stap als een proactieve maatregel om potentieel misbruik van USDT te voorkomen. Hij benadrukte het engagement van Tether om bestaande en nieuw toegevoegde adressen op de SDN-lijst te bevriezen.


The post Tether pompt in 3 maanden 7 miljard USDT in de markt en introduceert beleid voor bevriezen wallets appeared first on Bitcoinmagazine.nl.