Tether maakt $1,33 miljard winst op zijn bitcoin

Een wallet die volgens de geruchten van stablecoin-uitgever Tether is, zit momenteel op een winst van 1,33 miljoen dollar in bitcoin. Tom Wan, een strateeg van 21.co, speculeert dat een specifieke wallet op de blockchain van bitcoin weleens van Tether kan zijn. Wan merkt op dat de wallet alleen maar bitcoin ontvangt vanuit Bitfinex, het zusterbedrijf van Tether.

3 miljard dollar aan bitcoin

De wallet waar Wan op wijst heeft momenteel meer dan 66.465 bitcoin in bezit, die een waarde dragen van meer dan 3 miljard dollar. Daarmee zou Tether de op 9 na grootste wallet van de blockchain bezitten.

Er staat een winst van meer dan 1,33 miljard dollar op de bitcoin die ze bezitten.

Verder kocht het afgelopen zondag nog voor meer dan 379 miljoen dollar aan bitcoin. Bitfinex, een cryptobeurs, zou de op één na grootste wallet ter wereld bezitten. In totaal houdt het beursplatform voor meer dan 9 miljard dollar aan bitcoin aan op dat adres.

Tether kondigde in mei 2023 aan dat het 15 procent van zijn gerealiseerde winsten zou gebruiken voor het kopen van bitcoin.

Tether kiest voor bitcoin

Het is gaaf om te zien dat een crypto-bedrijf als Tether, welke misschien wel tot de meest succesvolle van de industrie behoort, op deze manier probeert bij te dragen aan bitcoin.

Dat is niet alleen slim vanuit het perspectief van de investering zelf, maar ook omdat ze hiermee de bitcoin koers opdrijven en daarmee indirect de vraag naar stablecoins vergroten.

Hoe verder bitcoin groeit, hoe meer vraag er waarschijnlijk komt naar stablecoins en zodoende profiteert Tether indirect van de stijgingen van bitcoin.

Sinds kort doet Tether het overigens met een nieuwe CEO. Paolo Ardoino, die voorheen de Chief Technology Officer (CTO) van het bedrijf was, heeft nu de leiding over de gehele organisatie van de stablecoin-uitgever.

Het zou mooi zijn als Tether deze strategie doorzet en de komende periode ook flinke hoeveelheden bitcoin blijft kopen. Op deze manier begint het aardig op het MicroStrategy van Michael Saylor te lijken.


The post Tether maakt $1,33 miljard winst op zijn bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.