Tether investeert in crypto betaalbedrijf Oobit

Tether en Solana’s Yakovenko voegen zich bij een financieringsronde van $25 miljoen voor het crypto-betalingsbedrijf Oobit.

Het crypto mobiele betalingsbedrijf Oobit heeft $25 miljoen aan Series A-financiering veiliggesteld in een ronde geleid door Tether, medeoprichter van Solana Anatoly Yakovenko, CMCC Global en 468 Capital, zo meldt het bedrijf in een verklaring.

Oobit, opgericht in 2017, streeft ernaar “handelswrijving” te verwijderen en op dezelfde manier te functioneren als Apple Pay, waardoor consumenten de app kunnen gebruiken om met crypto goederen en diensten te betalen.

“De strategische investering van Tether in Oobit benadrukt onze onwankelbare toewijding om nieuwe gebruikers in het ecosysteem van cryptocurrency te verwelkomen,” zegt Tether CEO Paolo Ardoino in een toelichting. “Oobit is een vernieuwer, die barrières doorbreekt en transacties vergemakkelijkt voor cryptohouders over de hele wereld.”

Net als Oobit werken traditionele fintech-bedrijven, waaronder PayPal en Nubank, eraan om het proces van kopen, verkopen en uitgeven van crypto naadlozer te maken. Betalingsgigant Visa is ook onlangs een partnerschap aangegaan met web3-bedrijf Transak om het gemakkelijker te maken voor mensen om crypto uit te geven of op te nemen met een betaalpas.

Overgang naar een ‘non-custodial’ betalingsapp

Hoewel Oobit consumenten al toestaat “cryptocurrency’s in traditionele handelsomgevingen” uit te geven, hoopt het bedrijf zijn mogelijkheden uit te breiden en externe wallets van derden toe te staan. “Dit zal Oobit omvormen tot een niet-custodial crypto-betalingsapp,” aldus het bedrijf.

“Onze investering in de Series A-financieringsronde van Oobit onderstreept onze toewijding om innovatie te bevorderen die de grenzen tussen blockchainsystemen en traditionele financiële systemen overbrugt,” zegt Martin Baumann, medeoprichter en Managing Partner van CMCC Global.

 


The post Tether investeert in crypto betaalbedrijf Oobit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.