Tether investeert $500 miljoen in bitcoin mining

Stablecoinbedrijf Tether overweegt om $500 miljoen te investeren in bitcoin mining. Het is onderdeel van de plannen van het bedrijf om een van de grootste miners van de wereld te worden.

Miljoeneninvestering

Het bedrijf is de uitgever van de USDT-stablecoin. Het is al bezig met mining farms in Zuid-Amerika en Midden-Amerika. Tether heeft het ambitieuze plan om één procent van de totale rekenkracht van het bitcoin netwerk in handen te krijgen.

In een recent auditrapport rapporteerde het bedrijf een kasoverschot van ruim $3 miljard. Paolo Ardoino, CEO van Tether, vertelde aan Bloomberg dat het bedrijf de komende zes maanden $500 miljoen gaat besteden aan bitcoin mining.

Het geld wordt gebruikt om een nieuw datacentrum te bouwen en daarnaast te investeren in uitbreidingen van bestaande farms. Een daarvan is de farm van Northern Data Group waar Tether met schuldfinancierings $609 miljoen aan heeft versterkt.

De USDT-stablecoin overschoot deze week de marktkapitalisatie van $87 miljard. Een jaar geleden was dat nog $22 miljard minder.

Ardoino vertelt dat Tether gaat inzetten op Uruguay, Paraguay en El Salvador, met voor elk land de capaciteit van 40 tot 70 megawatt. Het bedrijf evalueert ook een plek waar het tegen het einde van het jaar hoopt uit te breiden van 120 megawatt tot in 2025 maar liefst 450 megawatt.


The post Tether investeert $500 miljoen in bitcoin mining appeared first on Bitcoinmagazine.nl.