Tether heeft $2,8 miljard aan bitcoin

Tether is naast de uitgever van de gelijknamige populaire stablecoin ook een fervent bitcoinspaarder geworden. Het bedrijf heeft inmiddels $2,8 miljard aan bitcoin. Tether heeft nu 66.465 BTC in bezit.

Deze ontwikkeling markeert een significante stap in Tether’s investeringsstrategie in de wereld van cryptocurrency. Het bedrijf begon in september 2022 met het aankopen van Bitcoin en heeft sindsdien elke kwartaal aanzienlijke aankopen gedaan. De aankoop van 15.915 BTC in maart 2023 was tot nu toe de grootste, met de recente aankoop als een nauwe tweede.

Naast de directe investeringen in Bitcoin, is Tether ook actief in de Bitcoin-mijnbouw en energieproductiesector. Zo heeft het bedrijf in november een investering van $500 miljoen toegezegd voor de bouw van Bitcoin-mijnfaciliteiten en het nemen van aandelen in andere bedrijven.

Een kernaspect van Tether’s (nieuwe) strategie is de nadruk op transparantie. Tether’s Chief Technical Officer (en inmiddels CEO), Paolo Ardoino, heeft onthuld dat het bedrijf van plan is om vanaf 2024 real-time gegevens over zijn reserves te publiceren. Dit is een reactie op de aanhoudende zorgen over de transparantie van de reserves, die essentieel is voor het behoud van vertrouwen in de stablecoin.

De samenstelling van Tether’s reserves is opmerkelijk divers. Meer dan 75% bestaat uit cash, cash-equivalenten, andere kortetermijndeposito’s en commercieel papier. Binnen deze categorie vormt commercieel papier het grootste deel, gevolgd door fiduciaire deposito’s en contanten. Ook houdt het bedrijf aanzienlijke hoeveelheden Amerikaanse staatsobligaties aan, waarmee het één van de grootste houders van dergelijke activa is.


The post Tether heeft $2,8 miljard aan bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.