Tether bevriest wallets na sancties van OFAC

Tether, het bedrijf achter de grootste stablecoin van de wereld, heeft enkele wallet adressen bevroren. Het gaat om adressen van personen aan wie sancties zijn opgelegd door het Amerikaanse Office of Foreign Asset Controls (OFAC).

In een persbericht schrijft Tether deze maatregel als een vrijwillige stap om “proactief potentieel misbruik van Tether-tokens te voorkomen en de veiligheidsmaatregelen te verbeteren”. Ze verduidelijken dat het adressen zijn die al langer op de OFAC-lijst staan. Als er in de toekomst nieuwe wallets aan worden toegevoegd, dan neemt het bedrijf ook hier maatregelen tegen.

De stap lijkt een van de eerste belangrijke nieuwe stappen te zijn van CEO Paolo Ardoino, de voormalige CTO van het bedrijf. Vorige maand nam hij het roer over.

Hij ziet het nieuwe beleid als “een uitbreiding van de nauwe werkrelatie met mondiale wetshandhavingsinstanties en toezichthouders.”

Hoewel Tether in het verleden verschillende keren tegoeden heeft bevroren (die te maken hebben met illegale activiteiten), was het terughoudend met de wallets die te maken hadden met Tornado Cash. Dit is een mixer voor cryptovaluta. Het werd vorig jaar aangepaakt door autoriteiten, waarbij de ontwikkelaar zelfs werd opgepakt.

Naar eigen zeggen had Tether geen enkel verzoek had ontvangen van de Amerikaanse wetshandhaving om dit te doen.

Na de aankondiging van vandaag blijkt dat Tether de contractadressen van Tornado Cash wél op de zwarte lijst heeft gezet.


The post Tether bevriest wallets na sancties van OFAC appeared first on Bitcoinmagazine.nl.