Tether behaalt historische winst van $4,5 miljard in Q1 2024

Tether Holdings rapporteerde een indrukwekkende nettowinst van $ 4,52 miljard in het eerste kwartaal van 2024. Dit was grotendeels te danken aan $3,52 miljard aan winsten uit Bitcoin- en goudinvesteringen, naast $1 miljard uit operaties.

Grote groei

Voor de allereerste keer maakte Tether zijn nettovermogen bekend, wat een indrukwekkende groei liet zien. Het netto eigen vermogen is sterk gestegen van $7 ,01 miljard eind 2023 naar $ 11,37 miljard in maart 2024. In deze periode heeft Tether ook $ 12,5 miljard aan USDT uitgegeven, wat zijn positie als ’s werelds grootste stablecoin benadrukt.

Reserves en marktpositie

De financiële stabiliteit van het bedrijf blijkt verder uit de toename van de overtollige reserves met $ 1 miljard tot bijna $ 6,3 miljard, wat de betrouwbaarheid van het stablecoin-aanbod ondersteunt. De activa van Tether overtreffen nu de passiva met meer dan $ 6,2 miljard.

Als zevende grootste Bitcoin houder wereldwijd, controleert Tether 75.354 BTC met een waarde van meer dan $ 4,38 miljard. Ondanks de marktvolatiliteit heeft Tether een ongerealiseerde winstmarge van meer dan 91%. De toewijding van het bedrijf aan transparantie wordt benadrukt in het laatste attestatierapport, waarin de reserves en financiële strategieën gedetailleerd worden beschreven.

Met deze ontwikkelingen blijft Tether toonaangevend in de stablecoin-markt en zet het de standaard voor transparantie en financieel beheer in de cryptocurrency-industrie. Het strategische vermogensbeheer en de robuuste financiële gezondheid van het bedrijf positioneren het goed om de complexiteit van het digitale valutalandschap te beheren.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.


The post Tether behaalt historische winst van $4,5 miljard in Q1 2024 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.