Terra’s Do Kwon Toch Uitgeleverd, LUNC Koers Stijgt 5% – Kan Terra Luna Classic Herstellen?

In een meeslepend juridisch gevecht, staat Zuid-Korea als overwinnaar in de internationale jacht op Do Kwon, de voormalige oprichter van Terra.

Met de schaduw van onzekerheid die de Terra-crash werpt, wacht de wereld op afsluiting. Terraform Labs mede-oprichter Do Kwon zal naar zijn thuisland Zuid-Korea worden gestuurd om terecht te staan voor de miljardenimplosie van zijn Terra-Luna crypto-onderneming in mei 2022.

Dit nieuws heeft al geleid tot een prijsstijging van 5% voor LUNC. Kan Terra Luna Classic zich herstellen?

Do Kwon Uitgeleverd Aan Zuid-Korea

Do Kwon wist eerder met succes uitlevering aan de Verenigde Staten te voorkomen, nadat een Montenegrijnse rechtbank erkende dat het verzoek tot uitlevering van Zuid-Korea vóór dat van de VS was ingediend.

In dit licht gaf het Hof van Beroep van Montenegro op 20 maart aan dat het een beslissing van het hoogste gerechtshof van het land had bevestigd, waardoor de maker van Terra kon worden gedeporteerd naar zijn geboorteland Zuid-Korea.

“Bij het beslissen over het beroep van de verdediging van de beklaagde, beoordeelde de kamer van het Hof van Beroep dat het gerecht in eerste aanleg correct had vastgesteld dat het verzoek van de Republiek Zuid-Korea eerder was binnengekomen in volgorde van aankomst in vergelijking met het verzoek van de VS,” zei het hof van beroep op woensdag. “[Het] nam een beslissing die de uitlevering van de beschuldigde Do Kwon aan Zuid-Korea toestaat.”

In zijn hoogtijdagen was Terra erg populair in de sector van gedecentraliseerde financiën en was het de op één na grootste blockchain, enkel achter Ethereum. Bovendien had het bestuurstoken van het netwerk, LUNA, een plek veiliggesteld onder de top 10 van cryptocurrencies.

Het Terra-ecosysteem implodeerde echter in 2022 — waarbij meer dan 40 miljard dollar van investeerdersgeld werd uitgewist en een hevige bearmarkt werd veroorzaakt. Veel crypto-projecten die blootgesteld waren aan Terra, werden later gedwongen faillissement aan te vragen.

Kwon Riskeert 40 Jaar In Zuid-Koreaanse Gevangenis

Kwon werd gearresteerd in Montenegro terwijl hij probeerde naar Dubai te vluchten met vervalste reisdocumenten. Sindsdien is hij door autoriteiten in zowel Zuid-Korea als de VS beschuldigd van een reeks aanklachten.

Nadat Montenegro zijn uitlevering aan de VS in november had goedgekeurd, wist zijn verdedigingsteam de deportatie uit het Balkanland te blokkeren. De beslissing van woensdag verzegelt nu zijn uitlevering aan Zuid-Korea, waardoor de VS of Kwon de beslissing niet verder kunnen aanvechten.

Als hij schuldig wordt bevonden, kan Kwon geconfronteerd worden met een ongekend vonnis voor een financieel misdrijf in het Aziatische land. De Zuid-Koreaanse aanklager Dan Sunghan onthulde vorig jaar dat de in diskrediet geraakte crypto-magnaat tot 40 jaar gevangenisstraf kan krijgen.

Kan LUNC herstellen?

In de afgelopen maand alleen al is LUNC meer dan 100% gestegen en heeft het momenteel een marktkapitalisatie van meer dan $1 miljard. Retail moet zich bewust zijn dat het meer kan stijgen en meer dan 25x winst kan opleveren in dit bullmarkt van 2024-25, maar de huidige tokenomics zijn niet gunstig.

Per maart 2024 is de prijs van het Luna Classic-token $0,0002164 met een marktkapitalisatie van $1.2 miljard. In de laatste bullmarkt bereikte het LUNA-project zijn hoogtepunt met een marktkapitalisatie van $40 miljard. Als we uitgaan van een optimistisch scenario waarin de markt bullish blijft tot eind 2025, dan zou het bereiken van een marktkapitalisatie van $50 miljard mogelijk kunnen zijn voor LUNC, wat zou resulteren in een prijs van $0.01.

De vraag of LUNC kan herstellen blijft een spannende, maar het is ook belangrijk om te kijken naar andere opkomende crypto’s, vooral die nog in de presale-fase zijn.

Green Bitcoin (GBTC)

Green Bitcoin (GBTC) presenteert zichzelf als een milieuvriendelijk alternatief voor Bitcoin, waarbij het de Ethereum-blockchain gebruikt om investeerders de mogelijkheid te bieden van consistente opbrengsten te genieten terwijl tegelijkertijd duurzaamheid wordt bevorderd.

Door gebruik te maken van GBTC-staking, kunnen investeerders extra tokens verkrijgen zonder daarvoor actieve inspanningen te hoeven leveren. Daarnaast is er een mogelijkheid voor degenen die de koers van Bitcoin accuraat kunnen voorspellen om significante winsten te behalen. Investeerders hebben de keuze uit twee staking-opties: een standaardvariant of een ‘voorspel en verdien’-variant, die potentieel een hogere opbrengst biedt.

Tijdens de presale fase is Green Bitcoin beschikbaar tegen een prijs van $1,10. Door tokens te staken in deze fase, kunnen investeerders een jaarlijks rendement (APY) van 83% behalen. De presale heeft tot nu toe $7,6 miljoen opgeleverd en nadert zijn afsluiting. Na de voltooiing van het IPO-proces kan de waarde van GBTC aanzienlijk stijgen.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Bitcoin Minetrix introduceert een vooruitstrevende benadering voor crypto-investeerders om Bitcoin te minen, zonder de noodzaak voor eigen miningapparatuur of uitgebreide technische kennis. Dit wordt mogelijk gemaakt door hun BTCMTX-token, die gebruikmaakt van het Ethereum-netwerk.

Het unieke aan Bitcoin Minetrix is het ‘Stake-to-Mine’-principe. Gebruikers kunnen door het staken van BTCMTX-tokens extra tokens verdienen, evenals zogenaamde mining credits. Deze credits vertegenwoordigen getokeniseerde miningrechten, die kunnen worden ingezet voor gratis hashpower om Bitcoin te minen.

Bitcoin Minetrix, met een huidige tokenwaarde van $0,0142, heeft het naderen van het einde van deze fase aangekondigd; een indicatie dat de prijs waarschijnlijk zal stijgen. Dit innovatieve model maakt Bitcoin-mining toegankelijker dan ooit, wat heeft bijgedragen aan het succes van Bitcoin Minetrix met meer dan $12,4 miljoen opgehaald tijdens de presale.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Terra’s Do Kwon Toch Uitgeleverd, LUNC Koers Stijgt 5% – Kan Terra Luna Classic Herstellen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.