Terraform Labs vraagt in VS faillissementsbescherming aan

Terraform Labs heeft in de Verenigde Staten een faillissementsbescherming aangevraagd. Het gaat om de welbekende Chapter 11 procedure.

Terraform Labs is de welbekende uitgever van de ingestorte stablecoin TerraUSD (UST). Toen de stablecoin de peg met de dollar verloor, verdampten er miljarden aan tegoeden van klanten.

De aanvraag  is officieel ingediend bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank voor het district Delaware. Het is een bijzondere en ook belangrijke juridische stap voor het bedrijf.

In zijn Chapter 11-aanvraag deelt Terraform Labs zijn activa en passiva, die geschat worden tussen de $100 miljoen en $500 miljoen. De indiening is gericht op het herstructureren van de schulden van het bedrijf.

Ze zijn van plan alle financiële verantwoordelijkheden in de richting van zowel zijn werknemers als leveranciers na te komen. Het bedrijf heeft aangegeven dat dit haalbaar zal zijn zonder de noodzaak van externe financiële steun. Verder wil het bedrijf weer helemaal gaan inzetten op web3.

In de verklaring staat het volgende:

“De indiening zal TFL in staat stellen zijn bedrijfsplan uit te voeren en tegelijkertijd door lopende juridische procedures te navigeren, waaronder lopende representatieve rechtszaken in Singapore en Amerikaanse rechtszaken waarbij de Securities and Exchange Commission (SEC) betrokken is.”

TerraUSD stortte mei 2022 in. De SEC heeft een civiele zaak aangespannen tegen Terraform Labs en oprichter Do Kwon wegens cryptofraude van ter waarde van $40 miljard. Deze juridische strijd heeft er onder ander voor gezorgd dat het bedrijf zijn faillissement moest aanvragen.

Eerder stemde de SEC ermee in om het proces van Kwon uit te stellen tot half maart vanwege het uitleveringsverzoek van Kwon.


The post Terraform Labs vraagt in VS faillissementsbescherming aan appeared first on Bitcoinmagazine.nl.