Telegram’s TON overtreft Ethereum in gebruikersactiviteit

Telegram’s TON blockchain heeft deze maand consequent Ethereum overtroffen in dagelijkse actieve adressen, gedreven door zijn enorme gebruikersbasis van 900 miljoen.

TON blockchain overtreft Ethereum

De blockchain heeft deze maand consequent beter gepresteerd dan Ethereum in dagelijkse actieve adressen, gedreven door zijn enorme gebruikersbasis van 900 miljoen. Delphi Digital benadrukte deze prestatie en noemde het “The Flippening CT ignores,” en schreef het succes van TON toe aan het uitgebreide distributienetwerk van Telegram.

TON vs. Ethereum in Dagelijkse Activiteit

Gegevens van Artemis laten zien dat TON en Ethereum sinds 17 mei nauw met elkaar wedijveren. TON kreeg begin juni een voorsprong en overtrof Ethereum op 10 van de laatste 11 dagen. Op 3 juni vestigde TON een record met 568.300 dagelijks actieve adressen, een niveau dat Ethereum sinds september 2023 niet meer heeft bereikt.

Impact van Layer 2-oplossingen op de activiteit van Ethereum

Ondanks deze indrukwekkende cijfers wordt bij het vergelijken van de twee direct voorbijgegaan aan Ethereums uitgebreide gebruik van laag 2 schaaloplossingen zoals Arbitrum, Base en Optimism, die alleen al op 11 juni gezamenlijk 1,3 miljoen dagelijks actieve adressen hadden. De medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, is een groot voorstander geweest van Layer 2-oplossingen om de hoofdblokchain te schalen, wat deel uitmaakt van de Ethereum roadmap.

Factoren die de groei van TON stimuleren

De stijging van de netwerkactiviteit van TON kan worden toegeschreven aan verschillende belangrijke factoren. De integratie van Tether (USDT) stablecoin op TON en de lancering van Notcoin, een “tap-to-earn” token, hebben de betrokkenheid van gebruikers aanzienlijk gestimuleerd.

Notcoin heeft 35 miljoen gebruikers aangetrokken sinds de lancering vijf maanden geleden, en stimuleert hen met beloningen voor het voltooien van sociale uitdagingen.

Uitdagingen

Hoewel de recente prestaties van TON indrukwekkend zijn, blijft de duurzaamheid op lange termijn een vraag. Het succes van TON, gevoed door de enorme gebruikersbasis van Telegram, benadrukt het potentieel voor blockchainnetwerken die geïntegreerd zijn met populaire platformen. Maar of TON zijn voorsprong op Ethereum op de lange termijn kan behouden, valt nog te bezien.

Recente ontwikkelingen van Telegram

Vorige week lanceerde Telegram Telegram Stars, waarmee gebruikers in-app aankopen kunnen doen. Deze stap, die compatibel is met zowel iOS- als Android-apparaten, komt midden in een toename van Telegram’s mini-apps, met dagelijks miljoenen gebruikers.

Eén populaire app, Hamster Kombat, heeft miljoenen abonnees en is het topkanaal op Telegram geworden. Bovendien heeft Pixelverse, een op Telegram gebaseerd ecosysteem voor games van Web3, onlangs $5,5 miljoen aan financiering opgehaald, waaruit blijkt dat investeerders veel vertrouwen hebben.


The post Telegram’s TON overtreft Ethereum in gebruikersactiviteit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.