“Tattookiller” veroordeeld tot jarenlange celstraf wegens poging afpersing bitcoinondernemers

Brian P., bekend als de ’tattookiller’, is door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar wegens poging tot afpersing en brandstichting. Dat meldt RTV Osst op haar website.

Bitcoinondernemers bedreigd

Bovendien moet hij een eerder opgelegde celstraf van meer dan vier jaar alsnog uitzitten. Samen met zijn broer en twee anderen wordt Brian ook in verband gebracht met de dood van Onno Kuut uit Enschede. Deze zaak wordt op een later moment behandeld. Volgens de berichtgeving van RTV Oost heeft Brian samen met een 26-jarige man uit Rotterdam geprobeerd om de oprichters van een bitcoinbedrijf te dwingen tot betaling. Dat is gepaard gegaan met het versturen van dreigbrieven en brandstichting. De medeplichtige is veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf.

In de zomer van 2022 ontvingen de oprichters van het bitcoinbedrijf dreigbrieven en kogels bij hun woning, met de eis om via een versleuteld communicatieplatform contact op te nemen. Onder toezicht van de politie werd contact gelegd, waarbij Brian en een nog ongeïdentificeerde persoon ernstige bedreigingen uitten, niet alleen richting de oprichters maar ook hun families, inclusief bedreigingen van fysiek geweld.

Brandstichting

De rechter oordeelde dat Brian en zijn mededader zich schuldig hadden gemaakt aan afpersing door deze dreigementen en het in brand steken van een auto, wat niet alleen materiële schade veroorzaakte, maar ook bijna leidde tot persoonlijk leed bij het betreffende gezin. De zogenaamde “tattookillers”, waar Brian deel van uitmaakt, worden beschouwd als een groep huurmoordenaars, herkenbaar aan een specifieke tatoeage, en staan nu terecht voor meerdere zware misdrijven.


The post “Tattookiller” veroordeeld tot jarenlange celstraf wegens poging afpersing bitcoinondernemers appeared first on Bitcoinmagazine.nl.