Synthetische dollar slaat brug tussen cryptobeurzen en DeFi

Ethena, een gedecentraliseerd financieel (DeFi) protocol op het Ethereum-netwerk, trekt veel aandacht in de cryptowereld met zijn synthetische Amerikaanse dollar, USDe. Het governance-token van het protocol, ENA, steeg onlangs 8% na het nieuws dat de cryptobeurs Bybit USDe integreert voor verschillende handelsactiviteiten.

Dit vergroot het nut van het token en vormt een brug tussen CeFi (centralized finance) en DeFi.

Bybit integreert USDe

Bybit heeft USDe toegevoegd als onderpand voor het handelen in perpetual futures en creëert spot trading pairs in BTC en ETH tegen het token. Joshua Lim, medeoprichter van derivatenhandelaar Arbelos, ziet dit als een verdere versterking van de brug tussen CeFi en DeFi. Bovendien zouden de risico’s voor perpetual traders verminderen, aangezien het token een ingebouwde shortpositie heeft.

Bybit integreert USDe

Ethena’s yield-genererende beleggingsaanbod heeft al meer dan 2 miljard dollar aangetrokken. Toch is er ook kritiek. In de nasleep van de cryptomarkt blijven marktwaarnemers huiverig voor de risico’s die gepaard gaan met zulke hoge rendementen. USDe is een gestructureerd financieel product. Het gebruikt een combinatie van gestaked ETH en short ETH perpetual futures-posities om z’n koppeling met de Amerikaanse dollar te behouden.

Altcoin-seizoen? Mogelijke 100x voor Ethena!

Nu de cryptomarkt zich herstelt, verwachten sommige onderzoekers een altcoin-seizoen waarin bepaalde altcoins flink zouden kunnen groeien. Alex Wacy, een bekende crypto-onderzoeker, denkt dat ongeveer 15% van de altcoins een rendement van 10x tot 100x kan opleveren.

https://twitter.com/wacy_time1/status/1787126952932864508

Hij noemt Ethena als een potentiële winnaar, daarbij verwijzend naar het synthetische dollarprotocol als een crypto-native alternatief voor traditioneel bankieren. Ook merkt hij op dat de volgende unlocking event voor ENA in april 2025 gepland staat. Wacy ziet op de weekgrafiek een patroon dat vaak voorafgaat aan flinke groei.

Uitbreiding van het Ethena ecosysteem

Ethena Labs, de ontwikkelaar van het synthetische dollarprotocol, breidt het ecosysteem actief uit door samen te werken met andere DeFi-projecten. Zo is recent een USDeFRAX liquidity pool goedgekeurd in samenwerking met Frax Finance, om het rendement van de FRAX stablecoin te diversifiëren.

Dit versterkt het ecosysteem rond Ethena verder.


The post Synthetische dollar slaat brug tussen cryptobeurzen en DeFi appeared first on Bitcoinmagazine.nl.