Super Punk World NFTs – controverse over ras en geslacht

Yuga Labs’ Super Punk World NFT-collectie, gemaakt door kunstenaar Nina Chanel Abney, kreeg direct kritiek vanwege de focus op ras en geslacht. Wat betekent dit voor de toekomst van CryptoPunks?

Wat is Super Punk World?

Yuga Labs, bekend van de iconische CryptoPunks NFT-collectie, introduceerde onlangs een nieuw project: Super Punk World. Deze collectie, gemaakt door Nina Chanel Abney, herinterpreteert CryptoPunks door een lens van ras en geslacht. Abney, de eerste geselecteerde voor het Punk in Residence-programma, koos 500 avatars uit meer dan 10.000 ontwerpen en gaf deze een gedurfde, persoonlijke stijl.

Directe reacties en kritiek

Focus op ras en geslacht

De onthulling van Super Punk World werd meteen gevolgd door kritiek van verzamelaars en cryptowaarnemers. Sommigen vonden de kunststijl niet passend, anderen vonden de nadruk op ras en geslacht “te woke”. Dit leidde tot felle reacties en persoonlijke aanvallen op de kunstenaar.

Bedreiging voor de waarde van CryptoPunks?

Daarnaast vreesden critici dat deze nieuwe collectie de waarde van de originele CryptoPunks zou verwateren. CryptoPunks worden beschouwd als waardevolle “blue chip” Ethereum NFTs, en elke wijziging of uitbreiding kan de perceptie van hun exclusiviteit aantasten.

Reactie van Yuga Labs

Afstand Nemen van CryptoPunks

In reactie op de kritiek kondigde Yuga Labs CEO Greg Solano aan dat het bedrijf geen verdere wijzigingen aan CryptoPunks zal doorvoeren. De Super Punk World NFTs zullen in plaats daarvan worden verdeeld onder houders van Super Cool World NFTs, mogelijk via een gerandomiseerde airdrop.

Ondersteuning van Kunst en Educatie

Solano benadrukte ook dat Yuga Labs musea en instellingen zal ondersteunen bij het verwerven van CryptoPunks en het onderwijzen van hun publiek over deze collectie. Dit is een stap om de culturele waarde en het begrip van CryptoPunks te bevorderen.

Nina Chanel Abney’s standpunt

Abney bevestigde Solano’s verklaring en bedankte Yuga Labs voor hun steun. Tegelijkertijd veroordeelde ze de haatvolle reacties die ze ontving, waaronder racistische, seksistische, homofobe en transfobe opmerkingen. Abney benadrukte haar missie om een inclusieve gemeenschap te creëren waar iedereen wordt geaccepteerd en ideeën die productieve dialoog bevorderen worden verwelkomd.

De Waarde van CryptoPunks Blijft Hoog

Ondanks de controverse rond Super Punk World, blijven CryptoPunks hoge waarden behalen. In april werd een ultra-zeldzame Alien Punk verkocht voor $ 12,38 miljoen in Ethereum, een van de grootste NFT-verkopen ooit. Dit gebeurde slechts enkele weken nadat een andere CryptoPunk bijna $ 8 miljoen opbracht, wat de blijvende waarde en interesse in de collectie aantoont.

Voor investeerders biedt de controverse rond Super Punk World zowel kansen als risico’s. Enerzijds blijft de waarde van originele CryptoPunks hoog, wat wijst op een stabiele investering. Anderzijds toont de reactie op Super Punk World aan hoe gevoelig de markt kan zijn voor veranderingen en nieuwe projecten.

Actiepunten voor Investeerders

  • Onderzoek grondig: Begrijp de markt en de projecten waarin je investeert.
  • Houd trends in de gaten: Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en hoe de gemeenschap daarop reageert.
  • Wees voorbereid op volatiliteit: De cryptomarkt is volatiel; wees voorbereid op snelle veranderingen.

Super Punk World heeft een storm van reacties uitgelokt in de crypto-community. Terwijl de kritiek voortduurt, blijft de waarde van originele CryptoPunks stijgen. Voor investeerders is het essentieel om geïnformeerd te blijven en strategisch te handelen. De toekomst van crypto en NFT’s blijft dynamisch en vol kansen.

xoxo Sophia!

 


The post Super Punk World NFTs – controverse over ras en geslacht appeared first on Bitcoinmagazine.nl.