Super-app Grab accepteert bitcoin en crypto voor betalingen

Grab, de belangrijkste super-app voor taxivervoer in Zuidoost-Azië, is begonnen gebruikers in staat te stellen hun portemonnee op te waarderen met cryptocurrency’s in Singapore via zijn samenwerking met betalingsbedrijf Triple-A. Grab is een superapp waarmee je ritjes maar ook eten of tickets voor concerten en andere events kan bestellen. Het is te betitelen als een Aziatische Uber XL.

Grab accepteert bitcoin en crypto

Met de GrabPay Wallet kunnen gebruikers nu betalen met cryptocurrency’s zoals bitcoin, ether en stablecoins, waaronder XSGD, USDC en USDT, zo meldt de lokale krant The Straits Times.

“Deze nieuwe functie biedt gebruikers extra flexibiliteit en gemak, omdat het hen in staat stelt hun digitale activa, zoals stablecoins, om te zetten in bruikbare fondsen in hun GrabPay-wallet”, zegt een woordvoerder van Grab in een verklaring gedeeld met The Block.

“Door de opwaardeermogelijkheden uit te breiden met digitale betaaltokens, biedt Grab gebruikers een naadloze en efficiënte manier om toegang te krijgen tot het brede scala aan diensten van het bedrijf.” Hoewel Grab een sterke aanwezigheid heeft opgebouwd in Zuidoost-Azië, zijn de crypto-betalingsopties momenteel alleen beschikbaar in Singapore, en het “zal de acceptatie door gebruikers blijven monitoren en reageren op de vraag naar dergelijke diensten”, aldus de woordvoerder.

Web3

Grab is ook begonnen met het integreren van web3-services met niet-fungibele token-wallets. In juni vorig jaar heeft het zich aangemeld om deel uit te maken van een pilotstudie met de Monetaire Autoriteit van Singapore over het gebruik van drie digitale activa, waaronder digitale valuta van de centrale bank, tokenized bankdeposito’s en stablecoins.


The post Super-app Grab accepteert bitcoin en crypto voor betalingen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.