Studie Onthult: 81% ETH ETF’s In EU Markt, Gaat Ethereum Stijgen?

Worden Spot Ethereum ETF’s toegestaan op de Amerikaanse beurs? De SEC wikt en weegt over deze mogelijkheid, en zal door verschillende aanvragen binnenkort tot een beslissing moeten komen.

In veel andere landen, ook binnen Europa, zijn spot Ethereum ETF’s en futures al langer beschikbaar. Sterker nog: 81,4% van het Ethereum ETF marktaandeel wordt in Europa binnengehaald.

Hoe staat de internationale ETH ETF markt ervoor, zullen de Amerikanen binnenkort ook in deze beursproducten kunnen traden en gaat Ethereum stijgen?

Europa koploper

Uit een studie van CoinGecko blijkt dat Europa de absolute koploper is wanneer het gaat om Ethereum ETF’s: meer dan 81% van het totale marktaandeel aan Ethereum ETF’s is via Europese beurzen binnengestroomd. Hierbij moet wel aangetekend worden dat veruit het grootste deel hiervan komt vanaf Zweedse beurzen: hier worden 2 Ethereum ETF’s aangeboden, die samen goed zijn voor $3,8 miljard. Dit is meer dan de helft van de totale marktkapitalisatie ETH ETF’s, die op $5,7 miljard staat.

Zweden, land van knäckebröd en Abba, leidt dus de dans wanneer het gaat om ETF’s, maar ook Zwitserland ($335 miljoen), Liechtenstein ($105 miljoen) en Duitsland($84 miljoen) zijn goed voor ettelijke miljoenen. Daarnaast kan ook de rol van het Britse eiland Jersey niet onderschat worden: het belastingparadijsje met een kleine honderdduizend inwoners heeft op haar beurs 5 Ethereum ETF’s die samen goed zijn voor $257 miljoen.

Een overzicht van Ethereum ETF’s. Bron: CoinGecko

ETH ETF buiten Europa

Ook buiten Europa zijn Ethereum ETF’s verkrijgbaar. Met bijna $950 miljoen, verdeeld over 6 verschillende ETF producten, is Canada na Zweden het grootste land op dit gebied. De populariteit van deze producten heeft met name te maken met de strengere cryptoregelgeving daar, die ervoor heeft gezorgd dat enkele grote exchanges het land verlaten hebben. Zo is bijvoorbeeld Binance niet meer actief in Canada.

In Zuid-Amerika is Brazilië de grootste bijdrager aan de Ethereum ETF markt, alhoewel er slechts één product op de beurs is met een kapitalisatie van $17 miljoen. Ook in Azië is de markt relatief klein. Met een totaal aandeel van $12 miljoen is Hong Kong de grootste speler op dit gebied.

Ethereum ETF’s in de United States

Momenteel lopen er diverse aanvragen voor de goedkeuring van spot Ethereum ETF’s in de Verenigde Staten. Er zijn nu al 3 futures producten op dit gebied op Amerikaanse beurzen beschikbaar, die samen goed zijn voor $43 miljoen.

Of deze aanvragen snel goedgekeurd zullen worden is zeer de vraag. Van Gary Gensler, hoofd van de SEC, is bekend dat hij niet bepaald een fan is van crypto. Eerder betoogde hij al dat de meeste coins in zijn ogen ‘beurseffecten zijn die bij de SEC geregistreerd moeten worden’. De komst van spot Bitcoin ETF’s was dan ook niet zozeer een keuze van Gensler en zijn agentschap, maar eerder een verplichting van de rechter.

Hester Peirce, commissielid van de SEC, heeft al aangegeven dat de organisatie bij het beoordelen van spot Ethereum ETF’s anders te werk zal gaan dan tijdens de beoordeling van spot Bitcoin ETF’s. Mogelijk zal met ETH ETF producten eerder goed gaan keuren, ook om verder gezichtsverlies bij de rechtbank te vermijden. Desondanks lijkt de Amerikaanse beurswaakhond ook nu een tactiek van uitstel te kiezen.

Gaat Ethereum stijgen onder invloed van de invoering van dergelijke beursproducten? De invoering van spot Bitcoin ETF’s zorgde voor veel enthousiasme en stijgende beurzen, maar was deels ook een sell the news event. Toch is de koers van Bitcoin op dit moment nog steeds significant hoger dan het in de maanden voor de goedkeuring was.

Eenzelfde zou Ethereum kunnen gebeuren. Wie echter verstandig is, koopt geen ETH, maar kiest voor een token met een kleine market cap die gebruik maakt van de Ethereum chain. Deze tokens hebben de potentie om zeer sterk te stijgen. Twee voorbeelden van dergelijke tokens zijn Bitcoin Minetrix en eTukTuk.

Bitcoin Minetrix

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) is een presale token die op de Ethereum chain zal gaan draaien. Het bijzondere aan BTCMTX is het stake-to-mine mechanisme, dat voor een revolutie binnen het cloud mining kan zorgen.

Door Bitcoin Minetrix te staken krijg je niet alleen extra tokens uitgekeerd, maar ook mining credits. Deze mining credits kunnen gebruikt worden om toegang te krijgen tot de Bitcoin cloud mine van Bitcoin Minetrix: door hier aanwezig te zijn krijg je Bitcoin uitgekeerd.

Bitcoin Minetrix is niet het eerste cloud mining project, maar wel de eerste die het proces geheel transparant en gedecentraliseerd aanbiedt. Minetrix is open en eerlijk over de opbrengsten van de mine, mede met dank aan blockchain technologie.

De enige manier om toegang te krijgen tot het minen, is via staking van Bitcoin Minetrix tokens. Bitcoin Minetrix is zodoende een beetje als een nachtclub in Berlijn: om binnen te komen moet je vroeg in de rij aansluiten. Dit ICO project heeft nu al meer dan $10 miljoen opgehaald. Enige haast is dus geboden, als je nog op tijd wilt zijn.

 

eTukTuk

Wie wil profiteren van een Ethereum token die de potentie heeft om flink te stijgen, en tegelijkertijd iets goeds wil doen voor mens en milieu, komt al snel bij de eTukTuk token ($TUK) uit. Het doel van dit project is meer dan alleen het lanceren van een nieuwe blockchain crypto: het wil met elektrische voertuigen helpen in economisch opkomende landen.

In landen als Bangladesh, Sri Lanka, Cambodja en Vietnam is de TukTuk een veelgebruikt vervoersmiddel. De driewielers komen echter met de nodige problemen: brandstofkosten zijn relatief hoog, en ze kennen een enorme CO2-uitstoot. Met behulp van lokaal geproduceerde elektrische TukTuks wil eTukTuk deze markt radicaal veranderen.

Binnenkort wordt de testfase van het project uitgerold in Sri Lanka. Hier zullen lokale partners van eTukTuk de speciaal ontworpen driewielers produceren en zal er een netwerk aan laadstations worden begonnen. Chauffeurs kunnen relatief goedkoop gebruik maken van een eTukTuk, en het opladen van hun voertuig betalen met de $TUK token. Ook kunnen klanten van deze chauffeurs betalen met $TUK. Tokenhouders die hun token staken krijgen een deel van de omzet uitbetaald.

Mocht het project in Sri Lanka succesvol zijn, dan zullen andere landen snel volgen. De $TUK token bevindt zich momenteel in de presale en kost $0,02625 per stuk. Er is sprake van een oplopend prijsschema, dus het valt aan te bevelen niet al te lang te wachten.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Studie Onthult: 81% ETH ETF’s In EU Markt, Gaat Ethereum Stijgen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.