Stripchain verzekert zich van $10M aan financiering om de gebruikerservaring van blockchain te verbeteren

Stripchain, een blockchain interoperability startup, heeft $10 miljoen opgehaald om gebruikersinteracties over verschillende blockchainnetwerken te vereenvoudigen.

Belangrijkste ontwikkeling

Sora Ventures leidde de financieringsronde, met deelname van investeerders zoals Hyperithm, Shima Capital, en opmerkelijke crypto angel backers. Deze investering is gericht op het verbeteren van de gebruikerservaring (UX) van blockchain door het makkelijker te maken voor gebruikers om on-chain transacties uit te voeren zonder de complexiteit van het onderliggende netwerk te hoeven begrijpen.

Verbeteren van Blockchain Interoperabiliteit

Stripchain’s protocol, stripVM, stelt ontwikkelaars in staat om opdrachten te creëren, bekend als intents, voor het overbrengen van gegevens tussen blockchains. Deze aanpak richt zich op de transactielaag en onderscheidt zich daarmee van eerdere interoperabiliteitsoplossingen die zich richtten op de protocol- of contractlagen.

Industrieel perspectief en toekomstplannen

Het concept achter Stripchain is dat gebruikers niet hoeven na te denken over de backend van de blockchain, vergelijkbaar met hoe ze omgaan met diensten als Netflix zonder rekening te houden met de backend systemen. Pseudoniem onderzoeker 0xnovachrono leidt samen met Isa Sertkaya en Narayana Pryusty het project. Stripchain is momenteel in privébèta en is van plan om zijn testnet in de komende maanden te lanceren.

Inzichten van investeerders en invloed op de markt

Investeerders benadrukken de noodzaak van verbeterde UX om mainstream blockchain adoptie te stimuleren. Met het toenemende aantal Layer 1- en Layer 2-oplossingen is een systeem dat ketenspecifieke kennis abstraheert essentieel. Sora Ventures merkte op dat een betere UX van vitaal belang is om nieuwe gebruikers aan te trekken die afgeschrikt zouden kunnen worden door de technische aspecten van blockchain.

Met de financiering van $10 miljoen wil Stripchain de barrières voor de adoptie van blockchain overwinnen door de gebruikerservaring en interoperabiliteit te verbeteren. Deze ontwikkeling markeert een belangrijke stap in het toegankelijker en gebruiksvriendelijker maken van blockchaintechnologie.


The post Stripchain verzekert zich van $10M aan financiering om de gebruikerservaring van blockchain te verbeteren appeared first on Bitcoinmagazine.nl.