Strijd tussen Ripple en SEC: Experts voorzien uitdagend gevecht

Juridische experts voorspellen een moeilijke strijd voor Ripple in de zaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Advocaten suggereren dat Ripple mogelijk het verzoek om de getuigenis van de SEC te laten vervallen, zal verliezen. Deskundigen zien de SEC in het voordeel in het juridische geschil met Ripple.

De juridische strijd tussen Ripple en de SEC heeft de interesse gewekt van juridische experts die zich wagen aan voorspellingen over de afloop van de zaak. De recente controverse draait om het verzoek van Ripple om de getuigenis van Andrea Fox, een financieel expert van de Enforcement Division van de SEC, te laten vervallen. Advocaten Bill Morgan en Jeremy Hogan, beiden bekend als voorstanders van XRP, hebben verklaard dat Ripple ongetwijfeld een zware strijd zal leveren bij het ondermijnen van Fox’s getuigenis.

Ripple betwist classificatie van SEC-getuige

In reactie op het verzet van de SEC tegen zijn verzoek om de getuigenis op 22 april te laten vervallen, diende Ripple een repliek in. Hiermee wilde Ripple verder aantonen dat de SEC onlogisch handelt. Centraal in Ripple’s verzoek staat de classificatie van de rol van Andrea Fox: of zij moet worden beschouwd als een expertgetuige of een samenvattende getuige. Fox beweert dat Ripple de SEC op de hoogte had moeten stellen van haar status als expertgetuige tijdens het vooronderzoek, zodat een verhoor kon worden gepland.

Daarentegen beweert de SEC dat Fox slechts ‘een opiniegetuige’ was die een overzicht gaf van de bekende feiten, met name die met betrekking tot de gecontroleerde financiële documenten van Ripple. De kwestie of Fox al dan niet wordt beschouwd als een expertgetuige, is het kernpunt van het betoog, waarbij Ripple betoogt dat ze dit wel is. Bovendien stelt Ripple dat als Fox wordt beschouwd als een samenvattende getuige, de SEC op zijn minst haar identiteit had moeten bekendmaken volgens de overeenkomst tussen de partijen en de gerechtelijke planning.

SEC heeft voordeel in juridische strijd met Ripple

Bekende verdedigingsadvocaat James K. Filan plaatste Ripple’s korte reactie op zijn sociale media, wat juridische experts inzichten bood in hoe ze de zaak zien verlopen. Advocaat Morgan Bill gaf toe dat het mogelijk is dat het verzoek om de getuigenis te laten vervallen wordt afgewezen, maar zei wel dat de rechter uiteindelijk het expertbewijs als opgenomen in het rapport van Fox zou kunnen beschouwen. Als gevolg hiervan zou Ripple Fox kunnen ondervragen. Ook advocaat Jeremy Hogan wees op de voordelen van de SEC in haar argument; hij wees op mogelijke uitkomsten als zij inderdaad wordt beschouwd als een expertgetuige.

De rechtbank moet nog beslissen over het verzoek om de getuigenis te laten vervallen, wat onzeker blijft, en juridische experts blijven alert op nieuwe ontwikkelingen. Aan de ene kant probeert Ripple haar zaak te onderbouwen. Aan de andere kant zullen het weerwoord van de SEC en het oordeel van de rechtbank uiteindelijk het lot van Ripple bepalen.

 


The post Strijd tussen Ripple en SEC: Experts voorzien uitdagend gevecht appeared first on Bitcoinmagazine.nl.