Storingen Binance en Coinbase veroorzaakt door Handelaars met Algoritmes

Recente storingen bij de grootste gecentraliseerde cryptobeurzen, Binance en Coinbase, worden hoofdzakelijk veroorzaakt door de toegenomen activiteiten van algoritmische handelsbedrijven.

Dat zegt Ivo Crnkovic-Rubsamen, de chief strategy officer bij dYdX, die in een interview aangeeft dat de snelle prijsbewegingen en groeiende interesse van retailbeleggers leiden tot een enorme toename van orderplaatsingen en annuleringen door deze bedrijven​​. Dat vertelt de analist in gesprek met Cointelegraph.

Storingen bij piekbelasting zijn niets nieuws. Bij veel digitale ondernemingen zien we dit. Van de games-industrie bij een nieuwe release tot aan dus cryptobeurzen.

Crnkovic-Rubsamen: “Omdat er zoveel interesse van retailbeleggers is en de prijsactie zo groot is, verhogen alle algoritmische handelsbedrijven enorm de snelheid van orderplaatsingen en annuleringen die ze naar de matching engine willen sturen om hun posities te behouden. Het is gebruikelijk voor een handelsfirma om de output van orders en annuleringen te vermenigvuldigen met 20 in een zeer drukke periode.”

Toename in Handelsvolume op Exchanges
Naast de problemen bij gecentraliseerde beurzen, heeft recente regelgeving door de Amerikaanse SEC tegen Binance en Coinbase geleid tot een significante stijging van de handelsvolumes op gedecentraliseerde exchanges (DEX’s). Binnen 48 uur na de juridische acties zagen de drie grootste DEX’s een toename van 444% in hun handelsvolumes.

Dit onderstreept de groeiende aantrekkingskracht van DEX’s, vooral in tijden van juridische onzekerheid en technische problemen bij gecentraliseerde platforms​​.

Invloed op Prijs en Marktliquiditeit

De storingen en de toegenomen activiteit hebben ook gevolgen voor de marktprijzen. Bitcoin bereikte een hoogtepunt van $64.100 op Coinbase, maar kende een scherpe daling na technische problemen en massale liquidaties, wat wijst op de fragiliteit en volatiliteit van de markt onder huidige omstandigheden​​. Inmiddels heeft de koers een nieuwe all-time high bereikt.

De recente gebeurtenissen onderstrepen de complexiteit en dynamiek van de huidige cryptomarkt, waarbij zowel de technologie als de regelgeving nog in ontwikkeling zijn. Terwijl gecentraliseerde exchanges worstelen met technische en juridische uitdagingen, bieden DEX’s een alternatief dat weliswaar niet zonder eigen problemen is, maar wel een groeiende rol speelt in de cryptowereld.

Analyse: Deze ontwikkelingen laten zien hoe de cryptomarkt zich blijft evolueren en aanpassen aan nieuwe uitdagingen, waarbij technologie, wetgeving en marktgedrag nauw met elkaar verweven zijn.


The post Storingen Binance en Coinbase veroorzaakt door Handelaars met Algoritmes appeared first on Bitcoinmagazine.nl.