Starknet integreert AI-agenten om on-chain activiteiten te verbeteren

Starknet heeft de aankomende integratie van AI agents aangekondigd, met als doel complexe blockchainfuncties te automatiseren en gebruikersinteracties te verbeteren. Deze AI agents, ontwikkeld door Giza met een investering van $3 miljoen van CoinFund, zullen eind juni worden uitgerold.

Inzet en mogelijkheden

De AI-agenten zullen zich in eerste instantie richten op opbrengstaggregatie – het identificeren van optimale beleggingsrendementen – en zullen worden uitgebreid met functies zoals portefeuilleherschikking op basis van risicoprofielen van gebruikers. Ze zullen ook liquiditeitsverschaffing op decentralized exchanges ondersteunen en voorspellende prijsbewegingen maken om holdings dienovereenkomstig aan te passen.

Veiligheid en regulering

Volgens Coin Telegraph zal Giza de AI-strategieën streng controleren en valideren om robuuste beveiliging te garanderen tijdens de betafase. Toekomstige plannen omvatten de overgang naar een protocol zonder toestemming, het bevorderen van een omgeving met minimaal vertrouwen door middel van cryptografische en cryptoeconomische beveiliging.

Implicaties voor de toekomst

Deze integratie positioneert Starknet in de voorhoede van het samenvoegen van AI met blockchaintechnologie, waardoor de Web3-ervaring mogelijk wordt vereenvoudigd en verbeterd, niet alleen in de financiële sector maar ook in sterk gereguleerde sectoren. De stap wordt met optimisme maar ook met voorzichtigheid bekeken, zoals opgemerkt door blockchain experts die een zorgvuldige implementatie benadrukken om de integriteit en veiligheid van blockchain operaties te behouden.

Door gebruik te maken van AI wil Starknet de efficiëntie en functionaliteit van blockchainactiviteiten aanzienlijk verbeteren en een precedent scheppen voor toekomstige technologische convergentie in de blockchainindustrie. Dit zou kunnen leiden tot een bredere acceptatie en meer geavanceerde toepassingen van blockchaintechnologie, wat een grote stap voorwaarts betekent in de evolutie van gedecentraliseerde platforms.


The post Starknet integreert AI-agenten om on-chain activiteiten te verbeteren appeared first on Bitcoinmagazine.nl.