Starknet Foundation lanceert $ 5 miljoen subsidieprogramma voor 200 cryptoprojecten

De Starknet Foundation investeert $5 miljoen in USDC om ten minste 200 projecten zich te laten ontwikkelen via het Seed Grants Program. Dit initiatief richt zich op blockchainprojecten die op het punt van voltooiing staan en die elk $25.000 ontvangen om hen te helpen de laatste stap te zetten naar lancering op Starknets Ethereum Layer 2 oplossing.

Overzicht van het subsidieprogramma

Deze nieuwe subsidie is bedoeld om de “laatste mijl” in projectontwikkeling aan te pakken, door cruciale financiering te bieden met minimale bureaucratie. Het aanvraag- en evaluatieproces is gestroomlijnd om snelle ondersteuning te garanderen, wat de aantrekkingskracht van Starknet als innovatief ontwikkelingsplatform vergroot.

Criteria om in aanmerking te komen

Om in aanmerking te komen voor de subsidies moeten projecten een minimum viable product (MVP) of een proof-of-concept hebben ontwikkeld. Diego Oliva, CEO van Starknet, benadrukte de rol van het programma in het verlagen van barrières voor jonge teams, waardoor de groeiende reputatie van het netwerk als centrum voor blockchaininnovatie wordt versterkt. De ontwikkelaarsbasis van het platform is sterk gegroeid, met een aanzienlijke toename van het aantal maandelijks actieve ontwikkelaars.

Focus op blockchain gaming

De stichting heeft blockchain gaming geïdentificeerd als een belangrijke drijfveer voor nut, met projecten zoals Realms, Influence en Dojo die de leiding nemen in volledig on-chain gaming. De groei van deze sector is cruciaal, omdat het de mogelijkheden van het netwerk test en de grenzen verlegt van wat blockchain kan bereiken.

Waarom dit belangrijk is

De strategische financiering van Starknet via het Seed Grants Program is bedoeld om innovatie te katalyseren, ontwikkelaars te ondersteunen in een kritieke fase van hun projecten en de toewijding van de stichting aan het bevorderen van het blockchain-ecosysteem te versterken.


The post Starknet Foundation lanceert $ 5 miljoen subsidieprogramma voor 200 cryptoprojecten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.