‘Stablecoins op Bitcoin die concurreren met Tether en USDC’

Als je het aan CoinShares vraagt, dan kan 2024 weleens het jaar worden waarin bitcoin gaat meeconcurreren op het gebied van stablecoins. “Alles bij elkaar is onze voorspelling dat een Bitcoin project gefocust op het concurreren met de moderne stablecoin-sector dit jaar toegankelijk wordt voor gebruikers”, aldus CoinShares.

Een bitcoin stablecoin?

De voorspelling van CoinShares komt uit de pen van Christopher Bendiksen, het hoofd van de bitcoin-onderzoeksafdeling van het bedrijf. “We voorspellen levensvatbare, althans in theorie, projecten die zich ontwikkelen tot bruikbare stukken gereedschap”, aldus Bendiksen.

Volgens Bendiksen kan een succesvol stablecoin-project op bitcoin zelfs concurreren met de “snelheid en kosten” van alternatieven – en dat alles met behoud van de fundamentele stabiliteit van de Bitcoin-infrastructuur.

“De Bitcoin blockchain heeft de langste geschiedenis, de grootste stabiliteit, de minste technische schuld en de sterkste garanties”, aldus Bendiksen in zijn pleidooi voor Bitcoin als platform voor stablecoins.

Wat denken jullie? Gaat Bendiksen gelijk krijgen en zien we in 2024 de opkomst van de eerste succesvolle stablecoins op Bitcoin?

Kan Bitcoin wel stablecoins aan?

Toch lijkt Bendiksen nog niet helemaal overtuigd van zijn eigen voorspelling over Bitcoin-stablecoins voor 2024.

“Bitcoin is niet alleen ontworpen zonder de flexibiliteit om externe assets te ondersteunen, zoals door dollars gedekte tokens, maar de geschiedenis laat ons ook zien dat stablecoin-adoptie stroomt naar platformen die de goedkoopste transacties en hoogste snelheden bieden”, aldus Bendiksen voor CoinShares.

Meerdere infrastructuur-partijen zoals Stacks, RSK en Liquid Network hebben al stablecoins bovenop de basislaag van Bitcoin gelanceerd.

Hier zijn USDA, Dollar on Chain (DoC), rDAI en Liquid-base Tether (L-USDt) al uitgekomen. Wat dat betreft zijn stablecoins op Bitcoin niet helemaal nieuw. Dat neem niet weg dat ze nog een beetje extra succes kunnen gebruiken, want we horen nog veel te weinig van deze projecten.

Het is ook nog maar de vraag of Bitcoin stablecoins nodig heeft om zijn succes uit te bouwen. De adoptie van bitcoin blijft immers ook gestaag doorgaan zonder stablecoins.


The post ‘Stablecoins op Bitcoin die concurreren met Tether en USDC’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.