Spot Solana en Ripple ETFs: De volgende grote stap in crypto?

Na de goedkeuring van Ethereum ETFs verwachten analisten dat spot Solana en Ripple ETFs in 2025 kunnen volgen. Eerst was er de spot Bitcoin ETF, gevolgd door de spot Ethereum ETF. Wat komt daarna? Sommige analisten denken dat Solana de volgende kandidaat kan zijn voor een ETF.

Geoffrey Kendrick van Standard Chartered denkt echter dat er in 2025 ook een Ripple (XRP) ETF kan komen. “Voor andere munten, zoals SOL en XRP, verwachten markten ook een ETF-status, maar dit zal waarschijnlijk pas in 2025 gebeuren, niet in 2024,” zei Kendrick.

XRP’s weg naar een spot ETF

De lopende rechtszaak tussen Ripple en de SEC vormt een grote hindernis voor een spot ETF voor XRP. De SEC beschuldigt Ripple van het verkopen van niet-geregistreerde effecten. De uitkomst van deze rechtszaak zal belangrijk zijn voor de toekomst van Ripple en de haalbaarheid van een XRP ETF.

De juridische onzekerheid heeft de prijs van XRP onder druk gezet. Momenteel is XRP $0,53 waard, onder de openingsprijs van $0,62 in 2024. Als de rechtszaak deze zomer in het voordeel van Ripple wordt opgelost, zou de koers van XRP kunnen stijgen.

Positieve signalen over crypto ETFs

Het positieve sentiment rond spot ETFs komt op een goed moment voor de cryptowereld. Onlangs heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden de Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21) aangenomen. Dit laat zien dat de VS openstaat voor crypto.

Senator Cynthia Lummis benadrukte het belang van de goedkeuring van een spot ETF voor Ether door de SEC. Ze zei dat dit laat zien dat crypto wordt geaccepteerd als een volwassen activaklasse en dat er een duidelijk regelgevend kader nodig is om consumenten te beschermen en duidelijke regels te bieden.

Daarnaast heeft de crypto exchange Coinbase de handel in XRP hervat in New York, na een schorsing in 2021 vanwege de rechtszaak. Dit weerspiegelt een positief sentiment richting het project. Als de cryptowereld verder blijft ontwikkelen evolueren, lijken spot ETFs voor Solana en Ripple in 2025 steeds waarschijnlijker.


The post Spot Solana en Ripple ETFs: De volgende grote stap in crypto? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.