“Spot Ethereum ETF heeft voor goedkeuring geen rechtszaak nodig”

Als we “Crypto Mom” Hester Peirce, die bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) werkzaam is als commissaris, mogen geloven heeft een Spot Ethereum ETF geen rechtszaak nodig voor zijn goedkeuring. “We zouden geen rechtbank nodig moeten hebben om ons te vertellen dat onze aanpak ‘arbitrair en grillig’ is om het juiste te doen”, aldus Peirce in een interview met Coinage Media.

Hiermee grijpt ze terug op de Grayscale-uitspraak van de rechtbank, die voorafging aan de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs in Amerika.

Crypto Mom is kritisch op eigen SEC

Hester Peirce is heel kritisch op de manier waarop haar SEC met de Spot Bitcoin ETFs is omgegaan.

Volgens Peirce hadden ze al lang goedgekeurd moeten zijn en had het nooit zover mogen komen als het nu heeft gedaan. Er moest uiteindelijk een rechter aan te pas komen om de boel recht te trekken.

Was die rechterlijke uitspraak er niet gekomen, dan hadden we nu waarschijnlijk nog steeds geen Spot Bitcoin ETFs.

“Nu we van een rechtbank hebben gehoord dat onze aanpak verkeerd was […] denk ik dat die les ons zeker zal bijblijven”, aldus Hester Peirce. Onder andere BlackRock, VanEck, Fidelity en Invesco zijn nu in de race voor een Spot Ethereum ETF.

Wanneer komt de Spot Ethereum ETF?

Als Bloomberg-expert Eric Balchunas gelijk krijgt (en dat had hij eerder al met de Spot Bitcoin ETFs), dan is er een kans van 70 procent dat we in mei 2024 een Spot Ethereum ETF mogen verwelkomen.

Het is echter nog maar de vraag in hoeverre dat een positieve ontwikkeling wordt voor de ethereum koers.

Voor bitcoin is het geen hele succesvolle exercitie geworden tot nu toe. Al heeft dat natuurlijk te maken met de gigantische uitstromen bij Grayscale. De andere Spot Bitcoin ETFs doen het vooralsnog prima en slurpen juist enorme hoeveelheden bitcoin op uit de markt.


The post “Spot Ethereum ETF heeft voor goedkeuring geen rechtszaak nodig” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.