‘Spot Bitcoin ETFs kunnen de hele industrie laten opbloeien’

De lancering van de Spot Bitcoin ETFs op de grote beurzen van Wall Street op 11 januari kan volgens Ana Paula Pereira van Cointelegraph de hele bitcoin-industrie laten opbloeien. Pereira verwacht dat er veel nieuwe bedrijven voortkomen uit de ETFs en dat deze nieuwe beleggingsproducten zelfs meer ontwikkelaars naar bitcoin toetrekken.

Door bitcoin gedekte leningen

Als voorbeeld schrijft Pereira over het platform van Ledn. Deze partij maakt het mogelijk om fiatgeld te lenen met bitcoin als onderpand.

Hierdoor kun je in principe “leven van je bitcoin” zonder je bitcoin te hoeven verkopen. Het risico is natuurlijk dat de koers dusdanig daalt dat je alsnog moet verkopen.

Maar het idee is dat de koers blijft stijgen zoals we dat de afgelopen 15 jaar zagen en dat je met die stijgingen je leningen weer kunt afbetalen.

“De ETF zal het concept van lenen met bitcoin als onderpand normaliseren; of het uitlenen van je bitcoin of ETF-aandelen om extra rente te verdienen”, aldus Ledn CEO Mauricio Di Bartolomei.

“Een groot deel van de wereld zal de in Amerika gelanceerde Spot Bitcoin ETFs niet kunnen gebruiken, maar nog steeds de wil hebben om te lenen tegen hun bitcoin en rente te verdienen”, zo gaat hij verder.

Veel vraag naar Spot Bitcoin ETFs

In de eerste minuten na de opening van de handel in Spot Bitcoin ETFs op Wall Street stroomde er meteen een gigantisch miljardenvolume naar binnen.

Bloomberg-analist James Seyffart denkt dat de Spot Bitcoin ETFs dit jaar nog voor 10 miljard dollar aan instromen zullen zorgen.

Dat moeten we natuurlijk allemaal nog maar zien, maar voorlopig ziet het leven er zonnig uit voor bitcoin.

De ETFs zijn gelanceerd, de halving is in aantocht en de verwachting is dat de Amerikaanse centrale bank dit jaar ook agressief de rente verlaagt. Dat zijn stuk voor stuk ontwikkelingen die in theorie heel bullish zijn voor de bitcoin koers.


The post ‘Spot Bitcoin ETFs kunnen de hele industrie laten opbloeien’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.