Spot Bitcoin ETF nog niet ingeprijsd, aldus Adam Back

De bitcoin koers is het jaar 2023 boven de 42.000 dollar geëindigd en volgens Adam Back kunnen we ons opmaken voor een heel bullish 2024. Waarom? Omdat hij stelt dat de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs nog niet in de bitcoin koers verwerkt zitten.

Bitcoin koers stijgt 160 procent in 2023

De bitcoin koers sloot het vierde kwartaal van 2023 af met een koersopleving van 60 procent, waarmee het totaal voor het afgelopen kwartaal op 160 procent kwam.

Volgens WhalePanda gaan de Spot Bitcoin ETFs ons een bitcoin koers van rond de 50.000 dollar geven.

Vervolgens ziet hij de bitcoin koers in de periode van april tot mei 2024 richting de 70.000 dollar doorschiet. Aan het einde van 2024 ziet hij de bitcoin koers uiteindelijk naar het niveau van 100.000 tot 120.000 dollar doorbreken.

De afgelopen cyclus behaalde bitcoin zijn vorige all-time high pas in december 2020, maar dat had natuurlijk ook te maken met de COVID-19 dump.

Wat dat betreft is het te hopen dat we in de beginmaanden van 2024 niet iets vergelijkbaars krijgen, zoals bijvoorbeeld een recessie die nog altijd in de lucht hangt.

De komende twee weken worden gestoord

Als we de woorden van ETF-expert Nate Geraci mogen geloven worden de komende twee weken fantastisch voor bitcoin. “De Spot Bitcoin ETF race is al meer dan 10 jaar in de maak”, aldus Nate Geraci.

Zou de hype te groot zijn rondom de Spot Bitcoin ETFs of gaat dit felbegeerde beleggingsproduct zijn enorme beloftes waarmaken? Dat gaan we hopelijk deze maand ontdekken, want de goedkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC) is natuurlijk nog geen volledige zekerheid.

De concurrentiestrijd belooft in ieder geval hevig te worden, zo blijkt uit het bovenstaande nieuwsfeit. Waarom? Omdat Invesco/Galaxy in de eerste zes maanden en voor de eerste 5 miljard dollar aan assets geen transactie- en beheerkosten gaat rekenen.

Hopelijk gaat dat voor een gigantische kapitaalinstroom zorgen. Veel aantrekkelijker dan dit gaat het uiteindelijk niet worden om in bitcoin te investeren.


The post Spot Bitcoin ETF nog niet ingeprijsd, aldus Adam Back appeared first on Bitcoinmagazine.nl.