Spot Bitcoin ETF in Brazilië is een groot succes

De financiële wereld is momenteel in afwachting van de lancering van meerdere Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten, maar er zijn plekken op de wereld waar dit felbegeerde beleggingsproduct al op de markt is. Neem bijvoorbeeld Brazilië, waar investeerders inmiddels al twee jaar kunnen genieten van een Spot Bitcoin ETF.

Samen hebben de Spot Bitcoin ETFs in Brazilië al bijna 100 miljoen dollar aan vermogen in beheer en dat is bullish voor bitcoin.

Waarom is dit bullish voor bitcoin?

Dat is bullish voor bitcoin, omdat de grootste ETF in Brazilië momenteel 2,41 miljard dollar aan assets in beheer heeft. De bijna 100 miljoen dollar van de Spot Bitcoin ETFs vertegenwoordigt dus ~1/24e van dat kapitaal.

In Amerika heeft de grootste ETF grofweg 430 miljard dollar in beheer. Dat zou betekenen dat de Spot Bitcoin ETF in Amerika na twee jaar op ongeveer 18 miljard dollar aan kapitaal zou moeten staan (uitgaande van 1/24e).

Maar daar komt bij dat de lancering van een Spot Bitcoin ETF een gigantische legitimatie van bitcoin als financiële asset vormt.

Om die reden kan deze verhouding weleens heel anders uitpakken. Stel dat het om 1/12e van de grootste ETF gaat, dan hebben we het al over een instroom van 36 miljard dollar aan kapitaal.

Dat zou weleens gigantische dingen kunnen betekenen voor de bitcoin koers, omdat er helemaal niet zoveel bitcoin meer beschikbaar zijn voor de vrije verkoop.

Het succes van bitcoin in Brazilië

Het succes van bitcoin in Brazilië is volgens Marcelo Sampaio, de CEO en oprichter van Hashdex, te verklaren op basis van de gunstige wetgeving die in het land van toepassing is voor digitale assets.

Hashdex is overigens één van de uitgevers van de Spot Bitcoin ETFs die daar op de markt handelen.

“Er is een groeiend positief sentiment onder de meest verfijnde investeerders en we zien een toenemende interesse van de grootste instituties”, aldus Sampaio over partijen als BlackRock en Fidelity.

In de Verenigde Staten probeert Hashdex ook mee te doen in het ETF-geweld met hun eigen aanvraag. Het zou voor de markt fantastisch zijn als de Spot ETFs daar zo snel mogelijk worden goedgekeurd.


The post Spot Bitcoin ETF in Brazilië is een groot succes appeared first on Bitcoinmagazine.nl.