Spot Bitcoin ETF-handelsvolume is in maart verdrievoudigd naar $111 miljard

De handelsvolumes van spot Bitcoin ETF’s zijn in maart gestegen naar $111 miljard, wat wijst op de aanhoudende interesse van beleggers in BTC.

Flink veel interesse in bitcoin spot ETF’s

Spot Bitcoin exchange-traded funds zagen een piek in handelsvolume in maart, met een bereik van $111 miljard. Dit was bijna drie keer het handelsvolume dat in februari is opgetekend, waarbij de ETF’s van Grayscale en BlackRock de markt bepalen. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas deelt op X recente maandcijfers, het handelsvolume van spot Bitcoin ETF’s bereikte $111 miljard in maart, vergeleken met $42,2 miljard in de maand februari.

Februari is de eerste volledige maand van handel, want de ETF’s gingen in 11 januari live. Daarom versterkt de sterke prestatie in maart de groeiende interesse in spot Bitcoin ETF’s.

BlackRock blijft dominant

De Bitcoin ETF van BlackRock (IBIT) blijft het handelsvolume domineren, gevolgd door Grayscale’s GBTC en Fidelity’s FBTC. Balchunas deelt een grafiek van collega-analist James Seyffart die de groeiende dominantie van IBIT laat zien, terwijl het GBTC in marktaandeel overtreft.

Op 1 april registreerden de cumulatieve spot Bitcoin ETF’s een netto uitstroom van in totaal $86 miljoen, volgens gegevens van Farside Investors. BlackRock’s dominante IBIT ETF instroom van $165,9 miljoen is overschaduwd door Grayscale’s $302,6 miljoen aan uitstroom.

Fidelity’s FBTC noteerde de op één na hoogste instromen van $44 miljoen op 1 april, terwijl ARK Invest 21Shares ETF ARKB zijn eerste uitstroom van $300.000 zag sinds de handel begon op 11 januari. BlackRock en Fidelity voeren de lijst aan met respectievelijk ongeveer $18 miljard en $10 miljard in beheerd vermogen vorige maand. Ze zijn het meest succesvol geweest in termen van instromen.

Aan de andere kant heeft Grayscale’s GBTC meer dan $15 miljard in totale uitstroom overschreden na de meer dan $300 miljoen aan uitstroom. GBTC’s beheerd vermogen is nu met 46% gedaald naar $22 miljoen, zo blijkt uit gegevens van Coinglass.

Spot Bitcoin ETF’s hebben de BTC-markten volledig veranderd, wat leidde tot een run naar nieuwe recordhoogtes in maart. Marktparticipanten verwachten een andere cyclus die het succes van de ETF’s combineert met de aanstaande halvering van de bitcoinvoorraad, die nu minder dan 20 dagen verwijderd is.

 


The post Spot Bitcoin ETF-handelsvolume is in maart verdrievoudigd naar $111 miljard appeared first on Bitcoinmagazine.nl.