Spanning Stijgt: Bitcoin op Cruciaal Kruispunt Rond $69.000

Gisteren heeft de bitcoin koers een opmerkelijke wending genomen, met een plotselinge daling van meer dan 10% in korte tijd. Deze beweging markeert een significante afwijking van het patroon dat we de afgelopen twee maanden hebben waargenomen en plaatst ons op een kritiek kruispunt. De cruciale vraag die nu voor ons ligt: komt er een snel herstel of moeten we ons  voorbereiden op een verdere daling?

Deze update duikt diep in de nuances van de huidige marktsituatie, gebruikmakend van de 1-uurgrafiek om de onderliggende spanningen en kritieke ontwikkelingen te analyseren. We bespreken waarom het verstandig is om ook rekening te houden met minder optimistische scenario’s. De nadruk ligt op voorzichtigheid in de komende dagen; een benadering die niet alleen verstandig, maar ook noodzakelijk lijkt te zijn.

Bitcoin (BTC) 1 uursgrafiek

Bitcoin heeft voor het eerst sinds half januari de 200 MA’s verloren. Nadat eind januari de 200 MA’s werden teruggewonnen volgde een rally die de koers in de weken erna met 75% omhoog stuwde.

Voor het eerst in 2 maanden tijd doet bitcoin echt iets anders. We moeten en kunnen niet anders dan dit te erkennen zonder ertegenin te gaan. De recente daling en het verlies van trendondersteuning (MA’s) en het supportgebied rond $69K suggereren dat we rekening moeten houden met een mogelijke verdere terugval.

Maar laten we duidelijk zijn: dit betekent niet dat we op het punt staan een catastrofale ‘Black Swan’-gebeurtenis, of dat Bitcoin zal zakken naar $30K en nooit meer zal herstellen. Geen van die Onzin! Gewoon een potentieel diepere correctie richting het volgende trendsupport op een hoger tijdsbestek en belangrijke supportgebieden onder de huidige prijs.

De recente ontwikkelingen

Door in te zoomen op de recente marktbewegingen, valt een specifieke ontwikkeling op. In onze vorige update markeerden we de 200 MA’s, in combinatie met het steungebied rond $69K, als cruciaal voor het behoud van de sterke uptrend op de korte termijn. Nu de koers onder dit niveau is gedaald, biedt dit gebied weerstand, wat wijst op een bearish hertest.

De vorige keer dat Bitcoin onder de MA’s dook, volgde een daling van ruim 14% in een periode van twee weken. Pas daarna wist bitcoin zijn opwaartse trend te hervatten. Tot nu toe hebben we pas een daling van 5% gezien en handelen we pas één dag onder de 200 MA’s, wat de mogelijkheid van een diepere correctie niet uitsluit.

Gezien de huidige situatie is het verstandig voorzichtig te zijn met het aangaan van nieuwe posities, of het nu in Bitcoin of andere crypto munten is. Een verdere daling van Bitcoin zou immers een domino-effect kunnen hebben op Altcoins, die doorgaans een stuk heftiger reageren.

Hoewel de koers recentelijk enig herstel heeft getoond, is dit nog geen teken van hernieuwde kracht. Een echte teken van kracht zou pas zichtbaar zijn als Bitcoin belangrijke prijsniveaus, zoals het $69K steungebied in combinatie met de 200 MA’s, weet terug te winnen.

Mocht Bitcoin deze cruciale niveaus heroveren, dan zouden we meteen terugkeren naar de optimistische “uptrend” mentaliteit die de afgelopen maanden zijn vruchten heeft afgeworpen. Het zou de start van een soort ‘Seizoen 2’ betekenen, waarin dezelfde positieve benadering ons  waarschijnlijk opnieuw zal belonen.

Bitcoin 4 uurgrafiek

Om een goed inzicht te krijgen in wat de toekomst mogelijk in petto heeft, is het essentieel om de 4-uursgrafiek erbij te pakken. Deze geeft ons een duidelijker beeld van de relevante prijsniveaus die van belang kunnen zijn bij een eventuele diepere correctie.

Specifieke aandacht gaat uit naar, hoe kan het ook anders, de 200 MA’s ook op dit tijdsbestek, die momenteel net boven de $60.000 grens liggen. Mochten we deze niveaus bereiken, dan wordt het cruciaal om de reactie van de markt nauwlettend in de gaten te houden. Een mogelijke uitkomst is dat we ook deze 200 MA’s (4 uur) verliezen, wat een indicatie kan zijn dat de markt zich opmaakt voor een nog verdere daling, wellicht zelfs richting de 200 MA’s op de daggrafiek. Echter, dit scenario wordt pas echt relevant als we daadwerkelijk dichtbij de 200 MA’s op 4-uursgrfiek komen.

Een alternatief scenario zou zijn dat we, na een succesvolle test van de 200 MA’s (4 uur), de 200 MA’s (1 uur) weten terug te winnen. Dit zou een zeer positieve ontwikkeling zijn en zou betekenen dat we een ‘higher low’ hebben gecreëerd op de daggrafiek. Dit niveau zou niet alleen respectabel zijn qua prijs, maar ook een sterk signaal geven dat Bitcoin klaar is om zijn pad van prijsontdekking te hervatten. Wat na een stijging van 80% in twee maanden tijd, zou iets van afkoeling voor de middellange termijn zeker niet verkeerd zijn!

De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Doe jij al mee aan onze WINACTIE op twitter? Doe mee en maak kans op €50,- SHOPTEGOED!!!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.

Bij Bitcoin Debuut draait alles om meer dan alleen financiële transacties; het is een reis naar innovatie, zelfstandigheid en grenzeloze mogelijkheden.

Bitcoin Debuut is jouw bestemming voor alles wat met Bitcoin te maken heeft. Van elegante Bitcoin-munten die elk interieur een vleugje innovatie geven, tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen die je passie voor deze digitale revolutie laten zien.

TIP: Ontdek in ons nieuwste artikel ‘Sparen met Bitcoin (BTC): Minimaliseer Risico, Optimaliseer Groei!’ hoe je jouw spaarstrategie kunt versterken met Bitcoin, terwijl je risico’s beheerst en groeipotentieel maximaliseert.

Vier de Bitcoin Bullrun 2024 in stijl!

Verken verder voor bijzondere vondsten zoals ons Bitcoin Bier en overheerlijke Bitcoin Chocolade, of verdiep je in Bitcoin met onze zorgvuldig geselecteerde Bitcoin Boeken. Bitcoin Debuut staat voor meer dan alleen een webshop; het is jouw poort naar de fascinerende toekomst van financiën, gedreven door onze gedeelde passie voor technologie en vrijheid!

Fear Of Missing Out – Bestsellers:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocolade | Van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
Bitcoin Focus Magazine | Eerste Bitcoin Tijdschrift in NL/BE
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier; Pilsener of IPA
Bitcoin Sleutelhanger | Eyecatcher voor jouw sleutelbos

 


The post Spanning Stijgt: Bitcoin op Cruciaal Kruispunt Rond $69.000 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.