SOL’s TLV Groeit 244% In 3 Maanden, Wat Gaat Solana Doen?

De Solana koers steeg op maandag tot het niveau boven de $114 nadat Solana een Total Value Locked (TVL) bereikte van $1,9 miljard, een high van 20 maanden en een groei van +244% in de afgelopen 3 maanden. Enkel daalde de Solana koers vandaag weer met 2,3% naar het niveau van $109,36 en krijgt support rond de $107.

Ondanks positief nieuws voor Solana, ervaart de altcoin een pullback op dinsdagochtend. Kan Solana weer herstellen nu het netwerk nog populairder is geworden?

Groei van Solana Blockchain

De Solana koers lag voor een groot deel van 2023 onder het niveau van $30, totdat het netwerk een groeispurt meemaakte en met meer dan +300% steeg in waarde. Ook dit jaar lijkt Solana verder te groeien, dit is te zien aan de TVL van Solana die een 20-maandelijkse high van $1,9 miljard bereikte, een groei van +244% vergeleken met 3 maanden geleden.

Tegenover november 2023 is ook de Solana koers met bijna +100% gestegen, nog een duidelijk teken dat Solana aan het groeien is in populariteit. Momenteel is Solana erg populair voor het verhandelen van (degen) meme coins, shitcoins en airdrop crypto’s.

Voor een transactie op Solana betaal je minder dan 1 cent, met een gemiddeld tarief van $0,00025 per transactie. Dit maakt de Solana blockchain ideaal voor het traden van zeer volatiele cryptomunten, waarvan een groot deel na 1 dag instort of binnen 10 minuten een rug pull blijkt te zijn. Maar mogelijk zou Solana in de nabije toekomst ook gebruikt kunnen worden voor tokens met meer utility.

Meme coins zoals Bonk (BONK) en dogwifhat (WIF) zijn populaire crypto memes die hebben bijgedragen aan de stijgende populariteit van Solana in de afgelopen maanden.

Hoewel de meme coins voor erg veel volume zorgen op Solana en veel vraag creëren, kan Solana nog veel verder groeien in het geval dat er projecten naar boven komen die meer utility bieden.

Als er sterke projecten op Solana worden gebouwd, dan zou minder dan $110 per SOL nog erg goedkoop kunnen zijn. Wellicht zijn deze projecten eer al, maar voorlopig zullen deze nog niet de mainstream bereiken en zal Solana nog even in het teken blijven van airdrops en meme coins en zal een koers onder de $200 voorlopig het limiet zijn voor SOL.

Analyse SOL Koers – Wat Gaat Solana Doen Deze Week?

Op het moment van schrijven ligt Solana vlak onder de $109 met een daling van -3,1% in de afgelopen 24 uur en -4,8% in de afgelopen 7 dagen. Dit terwijl Ethereum, de ‘concurrent’ van Solana, met bijna +9% is gestegen in de afgelopen week.

De stijging van Ethereum heeft mogelijk invloed op de Solana koers, omdat investeerders erg optimistisch zijn over de aankomende Ethereum Dencun upgrade. Het is waarschijnlijk hierdoor dat Solana struggles heeft, terwijl Bitcoin de afgelopen week door de $50.000 is gebroken.

De Solana koers kan support krijgen rond de $107 en haar 30-daagse moving average (geel) rond de $101. De Relative Strength index (RSI) van Solana tuimelt vandaag richting het neutrale niveau van 50 en ligt momenteel op 55.

Solana koers grafiek – TradingView

Met de stijgende populariteit van Solana als blockchain, zou de altcoin vandaag of morgen de resistance rond $110 weer kunnen breken met de mogelijkheid om boven dit niveau te consolideren.

Voor een verdere stijging van de SOL koers, zou Solana te maken moeten krijgen met nog meer adoptie, bijvoorbeeld door veelbelovende crypto projecten die dit jaar gelanceerd kunnen worden op het netwerk. Mocht dit gebeuren, dan zou Solana een nieuwe All Time High (ATH) boven de $260 kunnen bereiken in 2024.

Welke Altcoins Gaan Exploderen de Komende Weken?

Terwijl Solana onder de $110 zakt, zijn er altcoins die de afgelopen week veel aandacht hebben gekregen. Een aantal hiervan zijn nog voor een lage prijs te koop in de presale, terwijl anderen al gelanceerd zijn en stegen in waarde.

In deze sectie van het artikel kijken we naar een aantal van de beste crypto investeringen van dit moment, die de komende weken veel winst op kunnen leveren.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) heeft de afgelopen tijd veel aandacht gekregen dankzij zijn unieke staking mechanisme waarmee het mogelijk is om Bitcoin te minen via de cloud. Zo heeft het project $11,2 miljoen / $15 miljoen opgehaald met de verkoop van BTCMTX in de presale en zal deze token binnenkort gelanceerd worden op zijn eerste exchange.

Door BTCMTX te staken via het dashboard van Bitcoin Minetrix, verdien je passief mining credits en extra BTCMTX tokens. Deze mining credits kun je inwisselen voor hash power op de Bitcoin blockchain voor het goedkeuren van transacties, waarvoor je BTC als beloning krijgt.

BTCMTX is vandaag te koop voor $0,0136 per stuk in de presale en zal binnenkort stijgen naar $0,0137 per stuk. Tijdens de presale heb je de mogelijkheid om BTCMTX vervroegd te staken voor passieve beloningen met een jaarlijks rendement (APY) van 60%.

 

Smog (SMOG)

Smog is momenteel een van de meest populaire meme coins op Solana, met name dankzij zijn geanticipeerde airdrop, die de grootste airdrop in de geschiedenis van crypto zou kunnen worden. Hierdoor heeft de meme coin veel aandacht gekregen en zijn er al meer dan 7,8 miljoen SMOG tokens gestaked voor extra airdrop punten.

Als SMOG holder kom je in aanmerking voor de grootste crypto airdrop, maar door quests te voltooien en door SMOG te staken, verdien je airdrop punten, waarmee je een nog groter deel van de airdrop zult krijgen. Maar liefst 35% van alle 1,4 miljard tokens zal worden gebruikt voor airdrops en de huidige SMOG koers ligt op $0,068.

SMOG is te koop via de gedecentraliseerde exchange Jupiter en via de officiële website. Smog is gelanceerd rond de $0,01 en heeft een piek bereikt van $0,095, maar nu het aantal holders en staked tokens toeneemt, zou SMOG in de volgende push nog hoger kunnen gaan.

 

Sponge V2 (SPONGE)

Sponge is een token die vorig jaar vlak na Pepe is gelanceerd en veel aandacht trok, waardoor het een winst van tot wel 100 keer heeft opgeleverd voor vroege investeerders. Dit jaar is Sponge teruggekeerd in de vorm van Sponge V2, de nieuwe meme coin van hetzelfde team met meer utility dan zijn voorganger.

De nieuwe variant van Sponge kan gestaked worden voor een APY van 190% om je voor te bereiden op de lancering van de nieuwe Play-to-Earn (P2E) game van Sponge. In deze racing game neem je het op tegen andere spelers in de leaderboards en verdien je extra SPONGE tokens. Het spel zal ook een gratis versie hebben.

Sponge V2 is te koop via de officiële website, sponge.vip en is sinds zijn lancering al zo’n +100% geklommen, maar zou de komende weken nog verder kunnen stijgen. Na de lancering van zijn nieuwe P2E game, heeft Sponge V2 potentie om viraal te gaan en nog harder te stijgen.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post SOL’s TLV Groeit 244% In 3 Maanden, Wat Gaat Solana Doen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.