Solo Bitcoin miner wint ‘de 3,125 BTC loterij’ door een blok te produceren

Een individuele bitcoin miner is erin geslaagd om tegen alle verwachtingen in een blok te produceren voor de blockchain. Hiermee haalde het gelukkige individu 3,125 bitcoin op als beloning. Met de transactiekosten erbij komt de totale beloning voor de miners uit op ongeveer 200.000 dollar.

Solo-blok nummer 282

Als we Con Kolivas mogen geloven, dan is dit al Solo-blok nummer 282 die via de pool van ckpool is gevonden.

Volgens Kolivas had de individuele miner een grote hashrate van rond de 120PH op het moment dat hij het blok produceerde, wat gelijkstaat aan ongeveer 0,12 exahash; terwijl hij een gemiddelde van 12PH had over de hele week, wat ongeveer 0,02 procent van het volledige netwerk vertegenwoordigt.

Door een blok te produceren is de miner in kwestie erin geslaagd om een leger van beursgenoteerde miljardenbedrijven te verslaan. Bitcoin mining is al lang geen zolderkamer-hobby meer.

Inmiddels is het een industrie waar bedrijven en investeerders met miljarden smijten om de beste te kunnen zijn. Wat dat betreft is het grappig om te lezen dat er nog altijd gelukkige individuen zijn die deze race kunnen winnen.

Eigenlijk is de miner net te laat

Je zou kunnen stellen dat de miner in kwestie te laat is met het vinden van een blok. De blokbeloning is immers recent nog gehalveerd van 6,25 naar 3,125 bitcoin.

Voor 20 april had hij de dubbele hoeveelheid bitcoin gekregen, maar dat doet er niet toe. Het is natuurlijk ook al bijzonder genoeg om 3,125 bitcoin te ontvangen als je thuis aan het minen bent.

Het meest recente solo-blok voor een bitcoin miner werd op 5 april gevonden, een paar weken voor de halving. Destijds wist een miner met 7PH aan hashrate een beloning van 422.750 dollar op te halen.

Dat zijn nog eens serieuze bedragen.

Heb jij weleens overwogen om te beginnen met het minen van bitcoin of andere cryptocurrency’s of hou jij het gewoon bij investeren?


The post Solo Bitcoin miner wint ‘de 3,125 BTC loterij’ door een blok te produceren appeared first on Bitcoinmagazine.nl.