Solana’s Koers Schiet Omhoog: Is Dit Pas Het Begin van SOL’s Opwaartse Reis?

Op 1 maart bereikte de native token van solana, SOL, een 23-maanden hoogtepunt. Het zag een indrukwekkende stijging van 34,5% in waarde binnen een week. Deze opmars verstevigde SOL als de vierde grootste cryptocurrency, met uitzondering van stablecoins. De prijs van SOL maakte aanzienlijke winsten door. Maar is dit nog maar het begin van de stijgende prijzen?

SOL’s ongekende groei

De rally had een periode van consolidatie als achtergrond, waarbij SOL’s prijs probeerde $100 als steunniveau te vestigen. Dit laat zien dat de recente stijging geleidelijk is opgebouwd, niet plotseling. Vóór 23 februari zag SOL slechts een bescheiden toename van 2%. Dit stond in groot contrast met de winsten van 25,5% en 31,5% die Ether en Tron boekten in dezelfde periode.

De stijging in SOL’s prijs valt samen met een rapport van The New York Times op 27 februari, waarin werd vermeld dat Sam “SBF” Bankman-Fried, de voormalige CEO van FTX, SOL aanbeval aan gevangenisbewakers. Hoewel de invloed van SBF’s meningen op de prijs van SOL speculatief is, is de timing van de publicatie van het artikel opmerkelijk.

Analyse van het solana netwerk

Bij het analyseren van de recente prijsstijging van SOL moet gekeken worden naar de metrics van het solana netwerk. Dit om te bepalen of de toegenomen vraag gedreven wordt door speculatie of daadwerkelijke bruikbaarheid. Het solana ecosysteem speelt hierin een sleutelrol. SOL wordt hierin namelijk gebruikt voor uiteenlopende functies. Denk aan DEX-handel, staking-oplossingen, NFT-marktplaatsen en DApps.

Een belangrijke maatstaf is de totale waarde vastgelegd (TVL) in solana’s smart contracts. Deze heeft in november 2022 een piek van 40,7 miljoen SOL bereikt. Met een groei van 30% in 2024 overtreft solana de TVL-groei van platforms zoals Ethereum en BNB Chain. Dit benadrukt de aantrekkingskracht van solana voor DApp-gebruik.

Het DApp-ecosysteem van solana, met name de OpenSea NFT-marktplaats, heeft een wekelijks volume van $7,8 miljard gegenereerd. Dit blijkt uit gegevens van DappRadar. Naast OpenSea hebben ook andere solana DApps, zoals de Jito staking-oplossing en de Saber liquiditeitsuitwisseling, aanzienlijke volumestijgingen gezien. Deze ontwikkelingen wijzen op een sterk en groeiend platform, wat mogelijk kan lijden tot prijsstijgingen in de toekomst.


The post Solana’s Koers Schiet Omhoog: Is Dit Pas Het Begin van SOL’s Opwaartse Reis? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.