Solana’s Handelsvolume Bereikt Nieuwe Hoogten: Kan SOL Verder Stijgen?

De solana-blockchain heeft een indrukwekkende mijlpaal bereikt. Het handelsvolume op de gedecentraliseerde beurzen is hoger dan ooit tevoren. Volgens gegevens van DeFi Llama is het 24-uurs handelsvolume in solana gestegen tot meer dan 3,5 miljard dollar. In één week tijd bereikte dit zelfs meer dan 13,3 miljard dollar. Deze toename is onderdeel van een grotere trend in de cryptomarkt, die in korte tijd flink is gegroeid. Wat is deze trend precies, en hoe kan de koers van solana hierop reageren?

Meme coins zorgen voor groei solana blockchain

De groei in handelsvolume gaat samen met een stijging in de waarde van verschillende solana gebaseerde meme munten, zoals bonk en dogwifhat (WIF). Ook de book of meme ($BOME) zag een enorme toename in waarde, meer dan 250%, nadat het op de Binance cryptobeurs werd gelist.

De populariteit van meme munten op het solana netwerk heeft een belangrijke rol gespeeld in de recente successen van de blockchain. De hoge handelsvolumes van deze munten hebben bijgedragen aan de algehele activiteit en liquiditeit in het handelssysteem van solana. Terwijl deze munten populairder worden, trekken ze niet alleen meer handelsvolume aan, maar ook nieuwe gebruikers naar de functies en producten van de solana blockchain. Dit past bij de algemene marktstijging, die begon met recordhoogtes van bitcoin en de plotselinge interesse in meme coins rond maart.

Prijs SOL maakt grote stijging door

De impact van de meme coin rally is ook zichtbaar in de prestaties van de eigen munt van solana, SOL. Deze munt is op weg naar de 200 dollar, een niveau dat voor het laatst werd gezien in december 2021. Ondanks een terugval in de crypto markt, is sol de afgelopen 24 uur met meer dan 2% gestegen en wordt nu verhandeld rond de 185 dollar.

De marktkapitalisatie van sol heeft ook een indrukwekkende hoogte bereikt, meer dan 84,5 miljard dollar, wat sinds november 2021 niet meer is voorgekomen. Als munten zoals BONK en WIF hun momentum behouden, kan de prijs van SOL zeker nog verder stijgen.


The post Solana’s Handelsvolume Bereikt Nieuwe Hoogten: Kan SOL Verder Stijgen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.