Solana (SOL) handelaar verdient bijna $2 miljoen in slechts 5 uur

Een handelaar in cryptomunt Solana (SOL) in in korte tijd op papier miljonair geworden. In slechts vijf uur heeft hij bijna 4.000% aan niet-gerealiseerde winsten gerealiseerd. Volgens experts kan er sprake zijn van insider trading, handel met voorkennis.

De initiële inleg van $49.000 is plots veranderd in een ‘stack’ van $2 miljoen aan TORI, een recent gelanceerde meme-munt op het Solana-netwerk.

Solana handelaar maakt extreme winst

Het zijn de on-chainanalisten van Lookonchain die aan de bel trokken. Een handelaar heeft 344 SOL uitgegeven, op dat moment circa $49.000 waard, om 261,4 miljoen TORI te kopen. De oorspronkelijke SOL kwam van twee Binance-opnames naar twee nieuwe walletadressen op 25 en 26 april.

 

Opmerkelijk genoeg heeft de handelaar de TORI-tokens op 28 april direct na aankoop naar meerdere adressen overgemaakt. De 261,4 miljoen TORI heeft inmiddels een waarde van $2 miljoen bereikt, ongeveer vijf uur na de trades.

Sommige reaguurders nemen insider trading in de mond. De adressen vertonen vergelijkbaar on-chain gedrag, dat suggereert dat ze toebehoren aan dezelfde entiteit.

Maar de vraag is of de handelaar zijn 2 miljoen dollar aan memecoins wel kan verzilveren. Want de Tori the Cat (TORI) munt is helemaal niet zo liquide. Met andere woorden, een trade van 2 miljoen dollar zal de prijs snel doen zakken. Heb je een zeer liquide munt zoals bitcoin, dan is dat probleem er doorgaans niet, want bitcoin is zeer liquide, orderboeken met veel kopers en verkopers.

Ook bijzonder is dat deze token, nu gelabeld als Tori the Cat (TORI) door SOLScan, niet correct geïdentificeerd door het platform van Raydium. Raydium is een gedecentraliseerde uitwisseling waar de verdachte insiderhandelaar de $2 miljoen-waardige TORI met Solana kocht.

De liquiditeitspool van het platform kan Tori the Cat alleen herkennen aan zijn muntadres ‘D8F1F…dRexP.’ Opmerkelijk hierbij is dat er een liquiditeit van 6.466,24 SOL en 93,65 miljoen TORI beschikbaar is voor swaps. Daarom is het momenteel onmogelijk om de $2 miljoen winst volledig te realiseren.

De handel in illiquide memecoins gaat dan ook met zeer hoge risico’s gepaard. De koersen zijn zeer volatiel en grote winsten zoals deze zijn niet altijd te verzilveren door kinderziektes in de handelsinfrastructuur.


The post Solana (SOL) handelaar verdient bijna $2 miljoen in slechts 5 uur appeared first on Bitcoinmagazine.nl.